Útočník Oliver Špilár verí vo výhru proti Sencu

2012-05-15 12:00:00

Mladý zakončovateľ nastúpil v sobotu prvýkrát v jari za A-mužstvo, tréner ho postavil na preňho netypický post.

V sobotňajšom stretnutí proti Podbrezovej dostal od druhého polčasu príležitosť útočník MFK Zemplín Oliver Špilár, ktorý vystriedal zraneného kapitána Pavla Ruskovského. Pre stropkovského rodáka to bol prvý jarný štart v seniorskom A-mužstve, naposledy totiž nastúpil ešte 19. novembra 2011. Zhodou okolností to bolo tiež proti ŽP Šport, na jeho ihrisku v 89. minúte nahradil Róberta Kovaľa. „Som rád, že konečne mi dal tréner Albert Rusnák príležitosť. Potešilo by ma, keby sa mi podarilo streliť aj nejaký gól do súperovej siete,“ uviedol 19-ročný zakončovateľ, ktorý však v sobotu nezaujal miesto na svojom typickom poste, ale tréner ho dal na kraj zálohy. „Bol to pre mňa nový post, keďže na poste pravého záložníka som ešte v ´áčku´ nehral, možno v doraste v jednom - dvoch zápasoch. Mne to je však jedno, budem hrať tam, kde ma tréner postaví,“ tvrdil Oliver Špilár.


Ten proti „železiarom“ bojoval a podal sympatický výkon. Ako by zhodnotil súboj proti druhému mužstvu tabuľky? „Myslím si, že z našej strany to bol celkom dobrý výkon, hrali sme disciplinovane. V druhom stretnutí v rade sme neinkasovali gól, v defenzíve sme sa zlepšili, ak ešte popracujeme na finálnej fáze a v koncovke sa ku nám prikloní aj šťastie, bude to len a len lepšie,“ skonštatoval mládežnícky reprezentant, ktorý do Michaloviec prišiel v lete 2010 za éry kormidelníka Vlastimila Petrželu.

Druhá najvyššia súťaž pokračuje rýchlym tempom už zajtra, kedy je na programe jej 30. kolo. Zemplínčania sa opäť predstavia pred domácim publikom a hostiť budú mužstvo jari, ktorým je ŠK SFM Senec. „Ak pridáme ešte viac bojovnosti ako proti Podbrezovej, tak môžeme nad Sencom uspieť a po dlhšej dobe zaknihovať doma víťazstvo,“ uzavrel debatu Oliver Špilár.