V Galádovej nominácii aj Patrik Le Giang

2012-05-14 12:00:00

Kormidelník slovenskej 21-tky nominoval na kvalifikačné zápasy proti Rumunom, z ktorých jeden sa odohrá v Michalovciach.

V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na dve stretnutia proti Rumunsku v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2013 do Izraela (hrá sa 1. júna o 19.30 h v Michalovciach a 5. júna o 17.00 h SELČ v Bukurešti, pozn.) sa nachádzajú všetky opory. Tréner SR "21" Ivan Galád nominoval piatich legionárov - obrancu Tomáša Košúta z 1. FC Slovácko, stredopoliara Jána Greguša z ďalšieho českého klubu Baník Ostrava, ofenzívneho záložníka anglického FC Chelsea Milana Lalkoviča, Filipa Kissa z Cardiffu City a Róberta Maka z nemeckého Norimbergu. Medzi náhradníkmi sa nachádzajú aj obranca anglického Wolverhamptonu Kristián Koštrna a stredopoliar holandského FC Twente Filip Oršula. Mladým Slovákom patrí v 9. skupine kvalifikácie druhá pozícia s deväťbodovým ziskom po štyroch dueloch, vedú Francúzi (15 bodov), Rumunom patrí tretia pozícia s piatimi bodmi. 

V nominácii kormidelníka Ivana Galáda sa prátkej pauze znova ocitol aj gólman MFK Zemplín Michalovce Patrik Le Giang, ktorý sa tak môže michalovským fanúšikom predviesť aj v reprezentačnom drese do 21 rokov v piatok 1. júna o 19.30 h, kedy Slováci odohrajú zápas na štadióne MFK Zemplín.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na dve stretnutia proti Rumunsku (hrá sa 1. júna v Michalovciach a 5. júna v Bukurešti) v 9. skupine kvalifikácie o postup na ME 2013 do Izraela:

Brankári: Pavol Bajza (MFK Dubnica), Michal Šulla (MFK Vrbové), PATRIK LE GIANG (MFK Zemplín Michalovce)

Obrancovia: Michal Habánek (FC Spartak Trnava), Tomáš Košút (1. FC Slovácko/ČR), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Norbert Győmbér (FK Dukla Banská Bystrica), Lukáš Štetina (1. FC Tatran Prešov), Jakub Holúbek (AS Trenčín)

Stredopoliari: Samuel Štefánik, Peter Mazan (obaja AS Trenčín), Ján Greguš (Baník Ostrava/ČR), Milan Lalkovič (FC Chelsea/Angl.), Juraj Vavrík (MFK Ružomberok), Jakub Paur (FC ViOn Zlaté Moravce), Marek Hlinka (FK Dukla Banská Bystrica), Richard Lásik (MFK Ružomberok), Filip Kiss (Cardiff City/Angl.), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.)

Útočníci: Dávid Guba (1. FC Tatran Prešov), Arnold Šimonek (FC Nitra), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Martin Mikovič (FC Spartak Trnava)

Náhradníci:
Brankár: Matej Rakovan (MŠK Žilina)

Obrancovia: Marián Kolmokov (FC Nitra), Kristián Kolčák (ŠK Slovan Bratislava), Kristián Koštrna (FC Wolverhampton/Angl.)

Stredopoliari: Jakub Považanec (FK Dukla Banská Bystrica), Filip Oršula (FC Twente/Hol.), Kamil Karaš (MFK Košice), Filip Moravčík (FC Nitra)

Útočníci: Lukáš Laksík (FK Dukla Banská Bystrica), Ákos Szarka (ŠK Slovan Bratislava)

Realizačný tím:
hlavný vedúci: Jozef Valovič
tréner: Ivan Galád
asistent trénera: Norbert Hrnčár
tréner brankárov: Stanislav Seman
tím manažér: Samuel Slovák
technický vedúci: Dávid Vailing
lekár: Pavel Malovič
psychológ: Juraj Mrázik
fyzioterapeut: Pavel Purdek
masér: Mário Prelovský
kustód: Štefan Balla

Zdroj: futbalsfz.sk