MFK Zemplín Michalovce hostí Greška a spol.

2012-05-12 12:00:00

Povzbudení víťazstvom v Petržalke chcú Michalovčania pokoriť ašpiranta na postup z Podbrezovej.

Počas nabitého športového víkendu v metropole Zemplína si na svoje prídu aj priaznivci futbalu. Svoj domáci duel totiž odohrajú aj druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí v zaujímavom zápase privítajú dnes o 19.30 hod. pod reflektormi druhý celok tabuľky ŽP Šport Podbrezová.

Dlhých šesť súťažných stretnutí nepoznali Zemplínčania chuť víťazstva, až prišiel duel na pôde poslednej Petržalky a dôležité tri body po výsledku 1:0. „Víťazstvo nám veľmi pomohlo, zdvihlo nám hlavne sebavedomie,“ povedal Stanislav Danko, ktorý zápas opísal takto: „Hrali sme skôr defenzívne, ja so Škvarkom sme mali viac obranné úlohy. Snažili sme sa hrať po krídlach a na rýchle protiútoky. Škoda nepremenených šancí Ráka či Kuncu, mohli sme vyhrať aj 3:0.“

Rodák z Pozdišoviec sa do zostavy MFK Zemplín vrátil po jednozápasovej pauze. V predchádzajúcom domácom súboji s Rimavskou Sobotou nenastúpil, keďže v týždni predtým odohral štyri súboje za slovenskú reprezentáciu do 18 rokov. S. Danko sa mohol pochváliť až troma strelenými gólmi, postupne rozvlnil siete Dánska, Chorvátska a Poľska. „So svojimi výkonmi som bol spokojný, strelil som tri góly z piatich, avšak s našimi výsledkami a umiestnením už nie. Skončili sme totiž až na predposlednom siedmom mieste. Treba však zdôrazniť, že až v troch dueloch sme dohrávali oslabení. Potom sa hrá ťažko, museli sme iba brániť a hrať na brejky,“ uviedol 18-ročný stredopoliar.

Michalovce dnes privítajú železiarov z Podbrezovej, ktorým dlhodobo patrí druhé miesto v tabuľke. S týmto súperom sa stretli v tejto sezóne už dvakrát, najprv doma ho porazili 3:0, v odvete na ich pôde prehrali 1:3. „Čaká nás ťažký súper, ktorý hrá ofenzívne, čo by nám mohlo vyhovovať. Sú dobrí v osobných súbojoch a dirigentom mužstva je skúsený Vratislav Greško,“ poznamenal S. Danko, pre ktorého je česť nastúpiť proti nemu, avšak na ihrisku bude jeho súperom. A kadiaľ vedie cesta k trom bodom? „Musíme sa vyvarovať chýb a premieňať šance, ktoré si vypracujeme,“ uzavrel michalovský odchovanec. Trénerovi Albertovi Rusnákovi dnes budú chýbať zranení Korijkov, Kovaľ, Mihok, Jakubčo a Rák a potrestaný Dargaj.

Zdroj: denník Korzár