Hromada s Gričom nastúpili za slovenskú 16-tku

2012-05-02 12:00:00

Jakub Hromada nastúpil ako kapitán a odohral celé stretnutie, Jakub Grič zasiahol do duelu v 71. minúte.

Slovenskej reprezentácii do 16 rokov vyšiel vstup do medzinárodného turnaja Bannikov Cup na Ukrajine, keď si poradili s českými rovesníkmi 1:0. Jediný gól nášho výberu vsietil žilinský stredopoliar Miroslav Káčer z pokutového kopu v 32. minúte. Ďalšími súpermi mladých Slovákov budú na podujatí postupne Turci a domáci Ukrajinci, turnaj vyvrcholí potom zápasmi o umiestnenie. Kormidelník slovenskej reprezentácie Ladislav Pecko dal príležitosť aj dvojici hráčov MFK Zemplín Michalovce. Stredopoliar Jakub Hromada viedol náš tím ako kapitán a odohral celý duel, dokonca videl aj žltú kartu. Ďalší stredopoliar Jakub Grič vybehol na ihrisko v 71. minúte, keď vystriedal Mateja Lovása.

Česko 16 - Slovensko 16 0:1 (0:1)

Gól: 32. Káčer (11 m)

ŽK (SR): HROMADA, Sipľak

SLOVENSKO 16: Junas - Vodecký, Vavro, Š. Kupec (48. Sipľak), Brix - Káčer, HROMADA, Lesniak (57. Holečka), Slaninka (48. Lády) - M. Lovás (71. GRIČ), Čmelík (41. Moravčík)

Ladislav Pecko (tréner SR 16): "Mali sme dobrý vstup do zápasu, hrali sme disciplinovane, súpera sme v prvej polhodine k ničomu nepustili. Mali sme viac z hry a našu prevahu sme korunovali gólom z jedenástky, po ktorom sme chceli rýchlo zvýšiť náskok, čím sme však otvorili priestor súperovi na nebezpečné brejky. V druhom polčase sme sa dostali pod tlak vytrvalými nakopávanými loptami súpera na útočníkov, ale ustáli sme ho a hrozili sme aj kontrami. Som rád, že sme úvodný ťažký zápas na turnaji, ktorý sa hral vo veľkej horúčave, úspešne zvládli."

Zdroj: futbalsfz.sk