Michalovčania doma opäť nezabodovali

2012-04-28 12:00:00

S Rimavskou Sobotou prehrali 0:2 a natiahli svoju sériu bez bodového zisku na šesť zápasov.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v zápase 27. kola na domácej pôde s Rimavskou Sobotou 0:2 (0:0).

Na prvý strelecký pokus zápasu si diváci museli počkať do 15. minúty, keď Ruskovský vypálil vedľa brány. O štyri minúty ho napodobnil aj jeho spoluhráč Škvarka, ktorý po prihrávke Kuncu tiež nenamieril presne. V 27. minúte mohol otvoriť skóre duelu Kunca, ale waseemovu strelu tečoval z dobrej pozície nad bránu. Tesne pred prestávkou si Michalovčania vypracovali hneď tri šance: v 40. minúte po rohu Gamkrelidzeho nebezpečne hlavičkoval do brankára Kostolanského Krmpotič, o minútu nato po ďalšom rohu minul hosťujúcu svätyňu Jakubčo a v 43. minúte po kľučke na obrancu vystrelil slabo Uškovič.


Aj v druhom polčase mali prevahu Zemplínčania. V 52. minúte odcentroval Gamkrelidze na Ruskovského, ktorý hlavou namieril do gólmana hostí. O dve minúty Gamkrelidze vypálil spoza obrancu nad bránu. V 57. minúte prišiel prvý gólový moment zápasu, po pravej strane unikol rýchlonohý Ďurica, ktorý nezištne prihral pred bránu Emilovi Le Giangovi a ten prekonal svojho brata Patrika v michalovskej bráne - 0:1. V 74. minúte domáci opäť v defenzíve chybovali, Obročník vysunul Ďuricu, ktorý preloboval gólmana MFK Zemplín - 0:2. Michalovce odpovedali dvoma streleckými pokusmi Kuncu a Gamkrelidzeho, prvý menovaný však namieril do brankára, druhý nad. V 82. minúte vyrazil štipľavú strelu Siheľského pozorný P. Le Giang. V nadstavenom čase mohol znížiť Uškovič, ale v čistej šanci netrafil bránu Soboťanov.


MFK Zemplín Michalovce - MŠK Rimavská Sobota 0:2 (0:0)

Góly: 57. E. Le Giang, 74. Pet. Ďurica

ŽK: 31. J. Hořava, 37. Jakubčo, 37. Ruskovský - 66. Pribula

Rozhodoval: Straka - 1150 divákov

MFK ZEMPLÍN: P. Le Giang - Waseem, Krmpotič, Podhorin, Jakubčo (69. A. Devečka) - Ruskovský (57. Rák), J. Hořava, Škvarka (57. Kovaľ), Gamkrelidze - Uškovič, D. Kunca

MŠK: Kostolanský - Poleť, Rubint, J. Zvara, Morháč - Siheľský, Obročník, P. Sedlák (71. Baláži), Pribula - E. Le Giang (76. Pisarik), Pet. Ďurica (83. Vargic)

Fotogalériu zo zápasu pripravujeme...

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 6. mája o 10.30 hod.: FC Petržalka - Michalovce (28. kolo)

Sobota 12. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (29. kolo)

Streda 16. mája o 19.30 hod.: Michalovce - SFM Senec (30. kolo)