Starší aj mladší dorastenci doma víťazne

2012-04-28 12:00:00

Oba celky zdolali súpera zo Žiliny po zhodných výsledkoch 1:0, za starších skóroval Sochanič, za mladších Kolesár.

Tretie víťazstvo v rade dosiahli prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, ktorí v dnešnom zápase 23. kola na vlastnom ihrisku porazili MŠK Žilina 1:0 (0:0). Zverenci nového kormidelníka Branislava Sokoliho tak predĺžili svoju neporaziteľnosť už na šesť duelov. Darilo sa aj mladším dorastencom, ktorí takisto zvíťazili 1:0 (0:0). 

Starší dorastenci

V úvodnom dejstve hry boli aktívnejší hosťujúci futbalisti, ktorí si hneď v úvode duelu vypracovali dve veľké šance. Najprv v 4. minúte Tomáš vystrelil iba do brankára Kiru a o tri minúty neskôr tečovaný priamy kop Petruša skončil na žrdi michalovskej brány. MFK Zemplín sa do prvej príležitosti dostal až v 26. minúte, ale Fedor v úniku vystrelil iba do nôh gólmana Kosu.


Po zmene strán domáci preskupili rady a hneď to bolo na ich hre vidieť. Vytvorili si prevahu a v 53. minúte mohol po individuálnej akcii otvoriť skóre Fedor, avšak zo šestnástky vypálil tesne nad. O tri minúty zahrmelo na opačnej strane, Kira podržal svoj tím pri tutovke Fujáka. V 69. minúte predviedli Michalovčania krásnu akciu na pravej strane, po osi Popovič - Hromada - Jacko posledne menovaný vystrelil po zemi spoza obrancu, ale žilinský gólman loptu bravúrne vyrazil na roh. V 76. minúte zneškodnil priamy kop hosťujúceho Petruša Kira. V 80. minúte prišiel jediný gólový moment zápasu, Jackov priamy kop dorazil do brány Sochanič - 1:0. O štyri minúty mohol poistiť domáce vedenie Jacko, ale namieril iba do žrde. V závere sa už domáci ubránili a po kolektívnom výkone zaknihovali tretie víťazstvo v rade.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Gól: 80. Sochanič

MFK ZEMPLÍN: Kira - Popovič, Sochanič, J. Šimko, Škultéty - J. Kiss (46. Hutaj), Hromada, L. Jacko, Harvila (58. M. Koscelník) - P. Fedor (80. Štofík), O. Špilár

Mladší dorastenci

Zverenci trénera Jána Gajdoščíka nastúpili do zápasu proti druhému družstvu tabuľky s veľkým rešpektom. Hostia spod Dubňa sa však do žiadnej gólovej príležitosti nedokázali dostať, práve naopak, mohli inkasovať z kopačiek Tótha a Kolesára, ktorí však svoje tutovky nevyužili. Aj v druhom polčase pokračovali Michalovčania v dobrom výkone a svoju prevahu korunovali gólom Kolesára, ktorý sa presadil hlavou po štandardnej situácii. V ďalších minútach mohol MFK Zemplín pridať ďalšie góly, avšak Petričko ani Apiar gólmana Bajzu nedokázali prekonať, a tak sa zrodilo najtesnejšie víťazstvo domáceho tímu, v ktorom podal výborný výkon stopér Tomáš Tomko.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 1:0 (0:0)

Gól: 62. T. Kolesár

MFK ZEMPLÍN: Babiak - Mikovčík, T. Tomko, Ďurik, Havrila - L. Tóth, Grič, Turík, P. Petričko - T. Kolesár, T. Vožný (75. L. Apiar)

V najbližšom 24. kole sa michalovské tímy predstavia v Senici, v sobotu 5. mája nastúpia starší o 11. hodine, mladší o 13.15 hod.