MFK Zemplín doma nestačil na Myjavu

2012-04-14 12:00:00

Vedúcemu celku súťaže podľahol 1:4, čestný úspech Michaloviec zaznamenal striedajúci Róbert Kovaľ.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali tretí zápas v rade, tentokrát na domácej pôde nestačili na prvé mužstvo tabuľky Myjavu, ktorej podľahli 1:4 (0:2).

Výborná návšteva videla v šlágri kvalitné futbalové predstavanie, v ktorom sa líder z Myjavy ujal vedenia už v 8. minúte, keď po priamom kope T. Bruška si vsietil vlastný gól Dargaj - 0:1. Za domácich odpovedal nepresnou strelou Kunca. V 25. minúte prišiel moment, ktorý výrazne ovplyvnil ďalší vývoj stretnutia. Stopér Korijkov zastavil prenikajúceho Kosíka nedovolene a z rúk rozhodcu Perašína videl červenú kartu! Následne dostali Michalovčania ďalší úder, z nariadeného priameho kopu nádherne do šibenice trafil T. Bruško a bolo 0:2. Oslabený domáci celok sa do šancí dostával iba sporadicky, po jednom z rohov Gamkrelidzeho vykopával obranca Myjavy loptu z bránkovej čiary. Krátko pred prestávkou priamy kop T. Bruška skončil na bočnej sieti a na druhej strane strela Dargaja spoza šestnástky mierila vedľa.


Druhý polčas začali Zemplínčania aktívne a už v 46. minúte vypálil Kunca, Solnička si s jeho pokusom na dvakrát poradil. O štyri minúty unikol domácej obrane Sabo, v pokutovom území zatiahol ručnú brzdu kapitán Hottek a rozhodca ukázal na biely bod. Brudňak smer jedenástky, ktorú zahrával Sládek, síce uhádol, ale úspešný nebol - 0:3. V 60. minúte tvrdo vypálil Kunca, Solnička strelu vyrazil iba pred seba a Uškovič ju pohotovo dorazil do siete. Gól však neplatil pre postavenie mimo hry. O minútu nato pekne vystrelil aj aktívny Gamkrelidze, ale nepresne. Gruzínsky legionár to skúšal aj v 70. minúte, keď nádhernou strelou poriadne natiahol Solničku. V 76. minúte hostia udreli aj po štvrtýkrát, Bruško odcentroval presne k striedajúcemu Ulrichovi, ktorý pomedzi Brudňakove nohy zvýšil náskok hostí. V záverečnej desaťminútovke mohli hostia pridať aj piaty gól, ale v čistých šanciach Petráš ani Sládek neuspeli. Posledné slovo zápasu patrilo domácim, ktorí zásluhou presnej strely Kovaľa zaznamenali aspoň čestný úspech.


MFK Zemplín Michalovce - TJ Spartak Myjava 1:4 (0:2)

Góly: 90+. Kovaľ - 8. vlastný Dargaj, 26. T. Bruško, 53. P. Sládek, 76. Ulrich

ŽK: 33. Krmpotič - 43. T. Bruško, 45+. Chalány

ČK: 24. Korijkov

Rozhodoval: Perašín - 2 620 divákov.

MFK ZEMPLÍN: J. Brudňak - Waseem (77. L. Forgáč), Hottek, Korijkov, Dargaj - Škvarka (68. Jakubčo), J. Hořava (68. Kovaľ), Krmpotič, Gamkrelidze - Uškovič, D. Kunca

TJ SPARTAK: Solnička - Chalány (76. Kvasnica), Z. Štrba, R. Častulín, M. Duga - P. Ďuriš - J. Petráš, E. Sabo, T. Bruško (80. Manák), P. Sládek - Kosík (59. Ulrich)

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 17. apríla o 19.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (dohrávané 20. kolo)

Sobota 21. aprlía o 16.00 hod.: Dubnica - Michalovce (26. kolo)

Sobota 28. apríla o 19.30 hod.: Michalovce - Rimavská Sobota (27. kolo)