Starší aj mladší dorastenci doma nadeľovali

2012-04-14 12:00:00

Zverenci trénera Alberta Rusnáka zvíťazili 4:0, čistým hetrikom sa zaskvel útočník Patrik Fedor.

Prvoligoví dorastenci MFK Zemplín Michalovce sa dnes predstavili na vlastnom trávniku, na ktorom v 21. kole privítali celok JUPIE Podlavice. Starší dorastenci nedali súperovi žiadnu šancu, keď po švorgólovom uragáne v druhom polčase zvíťazili 4:0 a v štvrtom zápase za sebou neprehrali. Vo výbornom jarnom ťažení pokračujú aj ich mladší rovesníci, ktorí rovnakému súperovi nadelili päť gólov a zvíťazili 5:0.

Starší dorastenci

Od úvodných minút sa hralo prakticky na jednu bránu, Michalovčania mali územnú prevahu, ale do šancí sa nedokázali dostať. V 8. minúte nebezpečne odcentroval Popovič, brankár Pikulík si poradil. Prvú vážnejšiu príležitosť mali domáci v 27. minúte, Danko vysunul Fedora, ktorý však v nájazde proti gólmanovi hostí neuspel. Krátko po polhodine hry sa osmelili aj Podlavice, Fridrichov strelecký pokus bez väčších ťažkostí zneškodnil Kira. V 38. minúte vystrelil mimo domáci Kiss. V závere polčasu mali Zemplínčania obrovskú šancu vsietiť gól, z ľavej strany odcentroval Leško presne na hlavu Fedora, ktorý v tutovke minul.


Vstup do druhého dejstva sa už domácim vydaril. Po rýchlej akcii po pravej strane najprv Fedor zakončil do brvna a tyče, potom Leško napálil iba do brankára, ktorému lopta vypadla z rúk a Fedor pohotovo dorazil - 1:0. V 50. minúte už bolo 2:0, keď Fedor využil hrúbku v hosťujúcej obrane a strelou do prázdnej brány skóroval. Domáci boli pri chuti a v 53. minúte Jacko z priameho kopu opečiatkoval brvno Pikulíkovej svätyne. O štyri minúty nato Fedor v dobrej pozícii preloboval bránu. Tento hráč sa nakoniec dočkal aj tretieho presného zásahu, z nájazdu zavŕšil svoj čistý hetrik a zvýšil na 3:0. V 73. minúte mohol Leško zvýšiť náskok MFK Zemplín, ale po úniku nenamieril presne. Krátko nato mohli znížiť nepriaznivý stav hostia, ale trikrát výborne zasiahol Kira: najprv zneškodnil strelu Zimníkovaľa, následne aj dorážku Žabku a nakoniec aj priamy kop Zimníkovaľa. V 80. minúte ešte Hromada po Jackovom centri nožničkami neuspel, ale o štyri minúty nato po individuálnej akcii už Hutaj áno a uzavrel tak skóre zápasu na 4:0.


MFK Zemplín Michalovce - JUPIE Podlavice 4:0 (0:0)

Góly: 47., 50. a 65. P. Fedor, 84. Hutaj

MFK ZEMPLÍN: Kira - Popovič, J. Šimko, Sochanič, Škultéty (46. Hutaj) - J. Kiss, A. Leško, Hromada, S. Danko (46. L. Jacko) - M. Koscelník, P. Fedor (70. Štofík)

Mladší dorastenci

MFK Zemplín Michalovce - JUPIE Podlavice 5:0 (1:0)

Góly: 26. T. Tomko, 45. T. Vožný, 63. a 64. Doboš, 74. Grič

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - D. Horňák, T. Tomko, Ďurik (68. Ilinjo), P. Petričko - Chocholáček (41. L. Tóth), Grič, Havrila, Mikovčík (62. Lechman) - T. Vožný, T. Kolesár (62. Doboš)

Tréner Ján Gajdoščík: "V priemernom stretnutí nám v úvodnom dejstve viazla kombinácia, vyše polhodiny sme sa herne trápili. Po druhom góle, ktorý sme vsietili krátko po prestávke, sme sa ukľudnili a začali sme hrať svoju hru. Hralo sa na jednu bránu, pridali sme tri góly a ďalšie výborne šance sme už nedokázali premeniť."

V najbližšom 22. kole cestujú Michalovčania na pôdu bratislavského Slovana. Vo štvrtok 19. apríla o 14. hodine nastúpia starší a o 16.15 hod. mladší dorastenci.