V odvetnom zápase remíza SR 18 s Fínskom

2012-04-06 12:00:00

V druhom prípravnom stretnutí v Senci sa zrodila remíza 1:1, Stanislav Danko odohral 35 minút.

Slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov remizovala vo štvrtok v prípravnom zápase v Senci s fínskymi rovesníkmi 1:1. Zverenci trénera Petra Gergelyho v utorok zdolali výber Suomi 3:1. Aj v tomto stretnutí dostal príležitosť stredopoliar michalovského MFK Zemplín Stanislav Danko, ktorý do zápasu zasiahol v 55. minúte, keď vystriedal Stanislava Lobotku.

Góly: 35. Marcin - 48. Järvinen

Rozhodovali: Špaček - Tománek, Martiš (všetci Slovensko)

SLOVENSKO 18: Holec - Čiernik, Ňiňaj, Dubeň, F. Molnár, Steinhübel (46. Šmehýl), O. Duda, Lobotka (55. S. DANKO), Brigant (55. Števček), V. Kráľ (84. Liener), M. Marcin

FÍNSKO 18: Koskiranta (6. Kollár) - Kervinen (83. Rannikko), Lundberg, O'Shaughnessy, Aspegren (46. Nurmos), Tynkkynen (46. Aaltonen), Brechtel (46. Klinga), Ojala, Kupiainen, Grönroos, Järvinen (55. Wentin)

Peter Gergely (tréner SR 18): "V druhom zápase sa našim hráčom darilo plniť naordinovanú taktiku ofenzívneho futbalu so zabezpečenou obranou. Oproti prvému zápasu bol herný prejav z našej strany oveľa lepší, dostávali sme súpera pod tlak a vypracovavali sme si aj početné príležitosti. V 35. min. otvoril po krásnom centri Briganta skóre Marcin umiestnenou strelou z voleja. Súper nás tesne po prestávke zaskočil gólom, no naši hráči stále hrali na víťazstvo a tlačili sa neustále na súperovu polovicu. Húževnatí fínski hráči odolali nášmu náporu až do záveru. Oba zápasy s Fínskom boli výbornou previerkou našich hráčov pred dôležitým turnajom Slovakia Cup."

Zdroj: futbalsfz.sk