Stanislav Danko skóroval za slovenskú 18-tku

2012-04-03 12:00:00

Michalovský stredopoliar otváral skóre zápasu v 66. minúte a prispel k výhre Slovenska nad Fínskom 3:1.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov zvíťazili v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí nad fínskymi rovesníkmi 3:1 (0:0). Prvý gól duelu hranom v Národnom tréningovom centre Slovenského futbalového zväzu (NTC SFZ) v Senci, ktorý je pre zverencov Petra Gergelyho prípravou na turnaj Tipos Slovakia Cup, strelil v 66. min stredopoliar MFK Zemplín Michalovce Stanislav Danko z pokutového kopu.

Góly: 66. S DANKO (11m), 83. O. Duda (11m), 90. Molnár - 70. Wentin

ŽK: 60. Kucharčík - 50. Aaltonen, 83. Gronroos

ČK: 66. Aaltonen (po druhej ŽK)

Rozhodovali: Piatka - Dobrovský, Vician (všetci Slovensko)

SLOVENSKO 18: Vozár - Čiernik, Niňaj, Kucharčík, Mazáň, S. DANKO, Liener (60. M. Marcin), Šmehýl (71. O. Duda), Lobotka, Brigant (83. F. Molnár), Števček (60. V. Kráľ)

FÍNSKO 18: Kollár - Nurmos, Ranniko, O' Shaughnessy, Aspegren, Aaltonen, Brechtel, Ojala, Klinga (60. Kupiainen), Wentin (77. Jarvinen), Skrabb (60. Gronroos)

V prvom polčase sa hral väčšinou medzišestnástkový futbal bez výraznejších šancí na oboch stranách. Z našej strany sa presadzoval predovšetkým Tomáš Brigant, po centroch ktorého v 41. min. hlavičkoval Danko do brvna a o minútu neskôr Šmehýl z desiatich metrov prestrelil. Za prvých dvadsať minút druhého polčasu sa nič mimoriadne nestalo, až v 66. minúte Aaltonen na hranici pokutového územia fauloval Briganta a po druhej žltej karte bol vylúčený. Z následnej jedenástky skóroval Danko - 1:0. V 70. minúte využil chybu v našej rozohrávke Gronroos, pričom jeho strela sa odrazila od žrde a nášho Kucharčíka k úplne voľnému Wentinovi, ktorý už mal pred sebou len prázdnu bránu - 1:1. V 78. minúte striedajúci Marcin po vydarených narážačkách v šetnástke z uhla prestrelil a tri minúty neskôrjeho strela skončila na žrdi fínskeho brankára.V 83. minúte po faule Gronroosa na Kráľa, z druhej jedenástky skóroval Duda - 2:1. V úplnom závere striedajúci Molnár zvýšil na konečných 3:1.

Peter Gergely (tréner SR 18): "Dnešný zápas nám herne veľmi nevyšiel, ale oceňujem u hráčov, že napriek tomu stále mali vôľu ísť za víťazstvom. Mali sme aj trošku šťastia, že sme kopali dve jednástky. Nakoľko boli "oprávnené", to si pozrieme na videu. Práve takéto zápasy, kedy sa herne nedarí ale prekoná sa to vôľou a húževnotosťou, môžu mužstvu pomôcť."

Zdroj: futbalsfz.sk