Návrat k sobotňajšej jarnej domácej premiére

2012-03-27 12:00:00

Najlepší hráči zápasu Michalovce - Dolný Kubín, Róbert Kovaľ a Ivan Trabalík, hovoria aj o atmosfére pod reflektormi.

V sobotu bol v Michalovciach futbalový sviatok. Prvý domáci zápas tejto jari sa hral premiérovo pod umelým osvetlením. Vo výbornej atmosfére však návšteva kola (2530 divákov) gól nevidela, a tak sa domáci MFK Zemplín rozišiel s Dolným Kubínom zmierlivo po bezgólovej remíze.

Napriek výraznej prevahe sa zverenci trénera Vlastimila Petrželu nedokázali ani raz strelecky presadiť. „Hrali sme na jednu bránu, hostia vyčkávali na svojej polovici so všetkými hráčmi. Nám sa ich obranný val prekonať nepodarilo. Nevypracovali sme si skoro žiadnu vyloženú šancu, iba pár streleckých pokusov z diaľky, ktoré sa neujali,“ povedal po pozápasovom výkluse a strečingu sklamaný stredopoliar domáceho celku Róbert Kovaľ, ktorý dvakrát nebezpečne ohrozil hosťujúcu svätyňu, kde stál neprekonateľný Ivan Trabalík. „My sme predvádzali antifutbal a deštrukciu, snažili sme sa neinkasovať hneď v úvode, ako to bolo v zápase v Rimavskej Sobote. Snažili sme sa prerušovať hru, kde sa len dalo. Domáci, ak chcú vyhrať, musia z takého tlaku vyťažiť aspoň jeden gól. V závere sme ich mohli aj potrestať, ale prehra by bola pre nich veľmi krutá,“ skonštatoval skúsený 37-ročný gólman Dolného Kubína, ktorý bol spoločne s Kovaľom vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu.


V historicky prvom stretnutí pod lampami na michalovskom štadióne gól nepadol. Zemplínčania ani Oravčania si nevedeli vynachváliť tamojšie prostredie. „Bol to super pocit, úplne iná atmosféra ako za denného svetla. Prišlo veľa ľudí, chceli sme ich potešiť a zápas vyhrať. Sme smutní, že sa nám to nepodarilo, ale ideme ďalej,“ hovoril 18-ročný rodák z Humenného R. Kovaľ, a o futbalovú generáciu starší Trabalík sa pridal: „Na druhú ligu sú v Michalovciach výborné podmienky a zaslúžili by si hrať Corgoň ligu. Zápasy pod osvetlením majú úroveň a diváci, ktorých prišlo veľa, z toho urobili futbalový sviatok. Dúfam, že Zemplínu sa bude dariť, pretože mužstvo má výborné. Jeho víťazstvá ešte len prídu.“