Návšteva kola sa v Michalovciach gólu nedočkala

2012-03-26 12:00:00

Michalovčania v premiére pod umelým osvetlením s Dolným Kubínom iba remizovali 0:0.

Úvodné domáce majstrovské vystúpenie michalovského MFK Zemplín sa skončilo nerozhodným výsledkom. V historicky prvom dueli pod umelým osvetlením, v ktorom domáci privítali MFK Dolný Kubín, sa strelci nemali k činu, a preto 2530 divákov gól nevidelo.

Defenzíva na pevných nohách

Oravčania pricestovali do metropoly Zemplína s defenzívnou taktikou, ktorá na domáci tím platila. „Michalovčania si rýchlo vypracovali prevahu a navrch mali predovšetkým v strede poľa, kde nás prečíslovali rýchlymi a jednoduchými kombináciami. Do vyložených šancí sme ich nepúšťali, pretože naša obrana stála na pevných nohách. Za ňou stál výborný brankár Ivan Trabalík, ktorý všetko pochytal. Za jeho výkon by som ho chcel pochváliť. V útoku sme zlyhali, veľa lôpt sme postrácali a nedokázali sme ich podržať. Pri troche šťastia sme mohli aj vyhrať, ale dve gólové šance v závere sme nepremenili. Pre Zemplín by bola prehra krutá, my sme spokojní aj s bodom,“ povedal po zápase tréner Dolného Kubína Pavol Bača, ktorý pochválil michalovské prostredie.

Famózna atmosféra

MFK Zemplín nepokrstil umelé osvetlenie víťazstvom. Jedna vypracovaná čistá šanca počas celého duelu je na plný bodový zisk žalostne málo. „Súper sme prišiel s defenzívnou taktikou, na našej polovici bol iba sporadicky. Celý zápas sme dobíjali hosťujúcu bránu, ale cez prehustenú obranu sme sa nedokázali presadiť. Obrovskú šancu mal Michal Škvarka, ktorý ju však zahodil. Také šance sa nedajú nedať. Musím priznať, že v závere sme mali aj kus šťastia, keď hostí bravúrne vychytal brankár Miloš Bréda. Hralo sa vo famóznej atmosfére, je tu radosť hrať pod umelým osvetlením. Bol to náš prvý domáci zápas, postupne to bude lepšie,“ skonštatoval Vlastimil Petržela, domáci lodivod, ktorého o týždeň čaká ďalší súboj na vlastnom ihrisku. Michalovce privítajú mužstvo Lučenca, ktorého novým trénerom je Ladislav Molnár. 

Zdroj: denník Korzár