Gól Atilu Vargu na víťazstvo SR 16 nestačil

2012-03-10 12:00:00

Slovenská reprezentácia prehrala v súboji o prvé miesto s Ukrajinou 1:2 a získala strieborné medaily.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 16 rokov prehrali v záverečnom stretnutí na tradičnom turnaji štyroch krajín v Belgicku s Ukrajinou tesne 1:2 a obsadili tak konečné druhé miesto práve za Ukrajincami. Na tretej priečke sa umiestnilo Fínsko a poslednú štvrtú obsadili futbalisti domáceho Belgicka. Jediným úspešným strelcom slovenského družstva v poslednom zápase bol michalovský stopér Atila Varga, ktorý v 60. minúte vyrovnával na 1:1. Varga odohral celý zápas, ďalší hráč MFK Zemplín Jakub Hromada takisto a Tomáš Vožný vybehol na ihrisko v 74. minúte.

Zaujímavosťou je, že až štyri zo šiestich presných zásahov slovenského výberu strelili hráči MFK Zemplín Michalovce: trikrát sa presadil Hromada a raz Varga.

Góly: 53., 70. Arendaruk - 60. A. VARGA

SLOVENSKO 16: Junas - Rajník (41. Slaninka), Vlček (41. Haraslín), Vodecký, Káčer, Š. Kupec, Vestenický (80. Ceplák), HROMADA, F. Lesniak (74. T. VOŽNÝ), Vavro, A. VARGA

Ladislav Pecko (tréner tímu SR 16): "Zohrali sme nešťastný zápas s celkovým víťazom turnaja. Kým my sme štyri čisté šance nepremenili, súper dal z dvoch príležitostí dva góly."

Konečná tabuľka:

Zdroj: futbalsfz.sk