Dolný Kubín už s potvrdenou súpiskou

2012-03-09 12:00:00

Súpisky majú potvrdené všetky kluby druhej ligy okrem Petržalky, ktorá stále nevyrovnala záväzky voči SFZ.

Členovia Únie ligových klubov (ÚLK) už potvrdili jedenástim klubom súpisky pre jarnú časť druhej najvyššej domácej futbalovej súťaže 2011/2012. K desiatke už predtým "odobrených" pribudol MFK Dolný Kubín. "Je to tak. Dolnokubínčania si vyrovnali záväzky voči Slovenskému futbalovému zväzu a následne sme im potvrdili súpisku," informoval v piatok predpoludním agentúru SITA riaditeľ ÚLK pre II. ligu Dušan Keketi.

Z tucta druholigových účastníkov zatiaľ nesplnil všetky požadované náležitosti jeden tím - FC Petržalka 1898. "Pokiaľ ide o nevyrovnané záväzky voči Slovenskému futbalovému zväzu, to už v Petržalke vyrovnali. Podľa mojich informácii však ešte nemajú vyriešené podlžnosti voči trénerom (Norbert Hrnčár, Milan Timko dali podnet na disciplinárnu komisiu SFZ, pozn.), a tak stále nemôžu mať od ÚLK potvrdenú súpisku pre jarnú časť tohto druholigového ročníka. Verím, že ešte v priebehu dnešného dňa si všetky nezrovnalosti dajú do poriadku a nič nebude brániť tomu, aby v nedeľu mohli nastúpiť a odohrať duel proti Moldave nad Bodvou," poznamenal D. Keketi. 

Ako je známe, Únia ligových klubov z iného dôvodu - pre nespôsobilé terény - odložila dva zápasy 20. kola II. ligy FO ŽP Šport Podbrezová - ŠK SFM Senec a MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktoré sa mali uskutočniť v sobotu 10. marca. Na základe dohody všetkých zainteresovaných strán sa súboj v Podbrezovej odohrá 24. apríla o 16.00 h, v Michalovciach o týždeň skôr 17. apríla o 19.30 h. "Keď si v Petržalke vyriešia záväzky a splnia všetky požadované kritériá, cez víkend budú na programe štyri stretnutia. Z Rimavskej Soboty, Dubnice a Myjavy nemám momentálne nijaké ´čerstvé´ správy, že by boli ohrozené ich domáce súboje. V prípade nepriaznivého počasia môžu v Myjave odohrať duel aj na ihrisku s umelým povrchom. O prípadnej nespôsobilosti hlavnej hracej plochy rozhodne pred začiatom zápasu hlavný arbiter spolu s delegátom stretnutia," dodal riaditeľ ÚLK pre II. ligu. 

Zdroj: SITA