Rozhodujú sa medzi Tureckom a Španielskom

2015-12-11 12:00:00

Michalovčania už netrénujú, prípravu začnú začiatkom januára. Opäť budú mať sústredenie v teple.

Futbalisti jediného východoslovenského zástupcu vo Fortuna lige už oddychujú. V utorok absolvovali hráči MFK Zemplín Michalovce posledný tréning v tomto kalendárnom roku, po ktorom mali ešte spoločný obed a po ňom sa už rozišli na dovolenky. Tie budú trvať presne jeden mesiac, zimnú prípravu totiž odštartujú v piatok 9. januára.

Dlhý a náročný rok

Zemplínčania si mesačné voľno určite zaslúžia, pretože rok 2015 bol pre nich ozaj náročný. V jari bojovali o postup do najvyššej súťaže a potom absolvovali ťažkú prvoligovú jeseň, počas ktorej nastúpili aj na pohárové duely. Dokopy tak v tomto roku odohrali až 38 súťažných stretnutí. „Druhá liga končila v jari neskôr ako prvá, preto sme mali iba desať dní voľna, počas ktorého chlapci museli aj individuálne trénovať. Tento rok tak bol pre nás dlhý a náročný. Preto sme sa rozhodli, že chlapcom dáme dlhší odpočinok. Prvý týždeň majú na to, aby si od futbalu úplne oddýchli a doliečili si zranenia. Na ďalšie obdobie dostali individuálne plány, ale nie je to nič náročné. Je to kvôli tomu, aby prišli na zraz pripravení a v príprave nemuseli doháňať kondičku,“ uviedol michalovský tréner František Šturma.

Úvod aj záver s Košicami

V rámci zimnej prípravy má nováčik v pláne odohrať deväť súbojov, ten prvý v sobotu 10. januára doma s košickou Lokomotívou. Ďalšími súpermi žlto-modrých budú maďarské celky Ferencvárosu Budapešť a Debrecínu, prešovský Tatran či poľská Cracovia Krakov. V generálke na ligu vyzvú 20. februára doma VSS Košice. „Opäť absolvujeme aj zahraničné sústredenie. Momentálne sa rozhodujeme medzi Tureckom alebo Španielskom. Jasno by sme v tomto mali mať na budúci týždeň,“ prezradil predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Sústredenie v teple je naplánované na február, v rámci neho by mužstvo malo odohrať tri prípravné zápasy.

Zdroj: denník Korzár