Medzi druholigovými šestnástkami

2012-03-06 12:00:00

Počas najbližšieho víkendu by mala odštartovať II. liga, denník Šport mapoval situáciu u všetkých účastníkov súťaže.

Tento víkend by sa mala začať druholigová jar. Jej osobnosťami budú bývalí dvojnásobní králi ligových strelcov Róbert Semeník a Róbert Rák. Zo Spartaka Myjava odišiel jediný hráč a prišli dvaja skúsení, najväčší prievan bol opäť v kabíne Moldavy, z ktorej odišlo desať hráčov a prišiel rovný tucet.

TJ SPARTAK MYJAVA

Líder súťaže sa posilnil 29-ročným Petrom Ďurišom s ligovými skúsenosťami z Trenčína a Trnavy, ktorý prestúpil z Nemšovej a na hosťovanie z Trnavy prišiel ďalší stredopoliar Ján Petráš. Klub pripravil projekt modernizácie štadióna. „Ak sa pridá mesto, sme schopní dať počas mesiaca júl do užívania štadión, ktorý bude na nepoznanie – moderný, útulný, žiadny megalomanský. Bez ohľadu na to, akú súťaž budeme hrať. Nechceme vytvárať žiadny tlak na hráčov, na nikoho, že musíme postúpiť. Chceme vyhrať druhú ligu a hráčom sme utvorili zodpovedajúce podmienky. Za najväčšieho súpera považujem Podbrezovú, ktorú privítame o dva týždne a tento zápas ukáže, ako na tom obaja sme...“ poznamenal generálny manažér Peter Halabrín.

ŽP ŠPORT PODBREZOVÁ

Železiari odohrali včera generálku v Žiline proti hráčom zo širšieho kádra corgoňligistu. V úvodnom jarnom kole privítajú SFM Senec. „Urobíme maximum, aby sme hrali na hlavnom ihrisku. Odhrnuli sme z neho sneh, terén bude pri predpokladanom ochladení zmrznutý,“ konštatoval športový riaditeľ Michal Budovec. Do materského klubu sa vrátil po maturite v akadémii Birminghamu City útočník Július Gombala a z hosťovania v Dolnej Ždani stredopoliar Martin Sedliak, z Trebišova prestúpil útočník Ľubomír Rusnák, v štádiu vybavovania je stredopoliar Sokola Lanžhout Radomír Trnovec. Argentínčan Pablo Podio trénuje po plastike kolena pod dohľadom kondičného špecialistu Romana Švantnera.  

MFK DOLNÝ KUBÍN

Mestský klub stále nezaplatil poplatok za rozhodcov na účet SFZ, zdá sa, že mesto pokračuje v trende z minulého roka - podpora športu je nulová. Podľa našich informácií primátor hľadá cesty, ako klubu pomôcť, v opačnom prípade hrozí, že Dolný Kubín nebude pokračovať v súťaži. Šport na Orave bez finančnej podpory mesta skolabuje. Z kádra odišlo osem hráčov, prišli stredopoliar Milomir Sivčevič z Ružomberka, útočník Martin Gejdoš a z Česka André Kliment, ktorý má kanadský pas.

MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE

Trávnik spí pod snehovou perinou a je čas nastaviť budíček, aby sa do  zápasu s Liptovským Mikulášom zobudil. Keďže štadión dostal na Vianoce umelé osvetlenie, MFK Zemplín bude hrať domáce zápasy od 17.30 h. a po Veľkej noci od 19.30 h. K „A“ mužstvu sa vrátil tréner Ondrej Duda ako 1. asistent Vlastimila Petrželu. Zemplínčania získali na hosťovanie útočníkov Róberta Ráka z Nitry a Dušana Uškoviča z Dukly Banská Bystrica, ktorý nečakane skončil v Ružomberku, ďalej obrancu Ľubomíra Korijkova z Košíc, Josef Hořava sa vrátil z Olomouca a ľavý stredopoliar Georgii Gamkrelidze z Rimavskej Soboty. Brankár Patrik Le Giang po zranení v drese „dvadsaťjednotky“ začiatkom januára v Portugalsku už individálne trénuje.

ŠK SFM SENEC

Senčania odohrali cez zimnú prestávku jedenásť prípravných stretnutí. Novým tvárami sú útočníci Marián Timm z Českých Budejovíc, Michal Peňaška zo Slovana a Ľubomír Gogolák z Trnavy, ďalej obranca Viktor Hall z Bernolákova a stredopoliar Peter Šnegoň z Lehníc. Po zranení sa zapojil do tréningu Martin Mikulič a na prvé jarné kolo by mal byť pripravený.

FK BODVA MOLDAVA NAD BODVOU

Počas uplynulého víkendu mužstvo odohralo prípravné stretnutie na hlavnom štadióne rumunského prvoligistu FC Bihor Oradea, kam cesta autobusom trvala tri hodiny. Tento týždeň začnú „Goffovci“  trénovať na prírodnej tráve vo Veľkej Ide. Po jeseni odišlo desať hráčov, prišlo dvanásť, medzi nimi útočník Zoltán Bognár z Tatrana Prešov, doťahuje sa aj hosťovanie Matúša Pekára, takisto v štádiu riešenia  je angažovanie brazílskeho stopéra Juliana, z Dolného Kubína prišiel obranca Lukáš Horváth, z Petržalky  Martin Kubala a z MFK Košice Vladimír Kražel, z Banskej Bystrice stredopoliar Michal Cmarko, ktorý na jeseň pôsobil v Podbrezovej a z „B“ mužstva sa vrátil útočník Roman Jurko. „Prievan v kabíne spôsobil, že hráči majú veľkú chuť do futbalu,“ glosoval situáciu tréner Vladimír Goffa, ktorý má nového asistenta Radoslava Servillu, doterajší assistent, tréner brankárov Jaroslav Olejár dostal podľa našich informácií výpoveď.

MFK DUBNICA NAD VÁHOM

Útočník Michal Filo sa vrátil do materského klubu na hosťovanie z banskobystrickej Dukly, obranca tomáš Mrva ukončil hosťovanie v Dolnom Kubíne a Miloš Šupák s Marekom Božoňom v Púchove. Brankári Pavol Kováč a Dušan Kolmokov odišli na hosťovanie do Slovana Bratislava resp. Šale, do Ružomberka prestúpil dlhoročný stopér Martin Nosek a Marek Ševčík bude hosťovať v Považskej Bystrici. Bývalý kapitán Andrej Porázik sa stal predsedom predstavenstva klubu.

MŠK RIMAVSKÁ SOBOTA

Soboťania získali na hosťovanie trojicu skúsených stredopoliarov – Pavla Sedláka zo Slovana, Petra Ďuricu z Viktorie Žižkov, ktorý hral na jeseň v Ružinej a Martina Pribulu z Prešova, na prestup sa vrátil stopér Igor Hrabač a zo Žiliny prišiel na hosťovanie útočník Emil Le Giang. „Z umelej trávy sme prešli na menšie školské ihrisko, aby si hráči zvykli na prírodný terén. Sú z toho aj trochu unavení,“ dodal tréner Branislav Mráz, ktorý úspešne absolvoval prijímacie skúšky na štúdium európskej trénerskej licencie.

MFK RUŽOMBEROK B

Po sobotňajšom prípravnom stretnutí na umelej tráve v Dolnom Kubíne odcestovalo mužstvo do Žiliny, kde hralo ružomberské „áčko“. „Doteraz sme hrali len na umelej tráve, no tento týždeň by sme už chceli trénovať na prírodnej tráve v okolí, aby sme sa pripravili na zápas na Myjave,“ podotkol vedúci mužstva Peter Adamčiak. Po zranení sa teší na návrat útočnik Pavol Pilár, ktorý by mohol utvoriť dvojzáprah s Milanom Bezákom, ktorý prestúpil z Liptovského Mikuláša.

FC PETRŽALKA 1898

Keď klub nezaplatí do konca pracovného týždňa dve splátky za rozhodcov a nevyrovná sa s trénermi Hrnčárom a Timkom, nebude môcť odohrať prvý jarný zápas s Moldavou. „Oslovili sme mestskú časť, viaceré firmy a organizácie so žiadosťou o finančnú podporu. Pevne verím, že podlžnosti vyrovnáme a klub bude fungovať na požadovanej úrovni. Najhoršia varianta je, že budeme musieť odhlásiť mužstvo zo súťaže a pokračovať len s mládežou s tým, že od leta by sme mužov prihlásili o dve súťaže nižšie,“ povedal Jozef Vengloš ml., predseda predstavenstva FC Petržalka 1898.

FK LAFC LUČENEC

Do kádra pribudlo sedem nových hráčov, najväčšou osobnosťou bude Róbert Semeník, rodák z Veľkého Krtíša, ktorý by svojimi skúsenosťami mohol pomôcť mužstvu v záchranárskych prácach a prilákať divákov. Mužstvo sa pripravuje na umelej tráve, no dnešnú generálku s Levicami by chcelo odohrať na ihrisku niekde v okolí. Nový sponzor už uhradil nedoplatok za rozhodcov.

MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

V kádri pre jarnú časť je osem nových hráčov, napríklad brankár Ján Ďurčo z Dukly Banská Bystrica, obrancovia Tomáš Labun, ktorý prišiel z Moldavy a Michal Janec, ktorý na jeseň hral v Rimavskej Sobote a prišiel na hosťovanie zo Žiliny, do stredovej formácie pribudol Srb Darko Bošovi a do útoku Dominik Fótyik zo Žiliny. Na konferencii klubu 24. februára odznelo, že klub ukončil uplynulý finančný rok so stratou 25 tisíc eur a v tomto roku bude hospodáriť s rozpočtom 250 tisíc eur. „Snažíme sa zlepšovať podmienky pre mládež, našim mottom je hráčov vychovať, nie kupovať. Na prelome apríla a mája si pripomeniem sto rokov futbalu v Liptovskom Mikuláši,“ poznamenal výkonný riaditeľ Tatrana Martin Pohlod.

Zdroj: denník Šport