Dva kluby naďalej s nepotvrdenými súpiskami

2012-03-05 12:00:00

MFK Dolný Kubín a FC Petržalka 1898 majú stále nevyrovnané záväzky voči SFZ, na jarnú časť II. ligy zatiaľ nemôžu nastúpiť.

Hoci sú koncom tohto týždňa plánované duely prvého jarného, celkovo 20. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2011/2012, v súčasnosti ešte nie je isté, či sa odohrajú v kompletnom šesťzápasovom itinerári. Členovia Únie ligových klubov (ÚLK) ako riadiaceho orgánu Corgoň ligy a II. ligy presne pred týždňom 27. februára schválili súpisky pre jarnú časť iba desiatim z dvanástich druholigistov. "Táto skutočnosť platí aj naďalej," informoval agentúru SITA v pondelok popoludní riaditeľ ÚLK pre II. ligu Dušan Keketi a pokračoval: "Všetky potrebné náležitosti stále nesplnili dva tímy - MFK Dolný Kubín a FC Petržalka 1898. Oba tieto spomenuté kluby majú nevyrovnané záväzky voči Slovenskému futbalovému zväzu (SFZ), je tu však pre nich ešte nejaký čas a priestor na to, aby splnili požadované kritériá a vyriešili si nezrovnalosti." V prípade Dolného Kubína ide o nezaplatenie poplatkov za rozhodcov na účet SFZ. Petržalský tím nemá okrem splátok za arbitrov vyrovnaný ani "finančný" vzťah s trénermi Norbertom Hrnčárom a Milanom Timkom. "Keď nebudú mať Dolný Kubín a Petržalka v tomto smere všetko v poriadku, nepotvrdíme im súpisky. Následne tak tieto dva tímy nebudú môcť odohrať svoje víkendové duely proti Rimavskej Sobote, resp. Moldave nad Bodvou," dodal D. Keketi. 
Ako je známe, začiatkom minulého týždňa členovia ÚLK pre zlé počasie a nevyhovujúci stav hracích plôch schválili odloženie jarnej ouvertúry a zápasov 19. kola II. ligy z pôvodne naplánovaného termínu 3. a 4. marca na stredu 4. apríla 2012.

Zdroj: SITA