Ľubomír Korijkov si raz chce zahrať v Bundeslige

2012-03-04 12:00:00

Mladý obranca MFK Zemplín Michalovce bol v minulosti na týždňovej skúške v anglickom Newcastli United.

Jedným z nových hráčov na súpiske druholigového MFK Zemplín Michalovce pre jarnú časť sezóny je aj 19-ročný obranca Ľubomír Korijkov, ktorý prišiel z dorasteneckého celku. V príprave sa ukazoval vo veľmi dobrom svetle, dokonca má na svojom konte aj dva strelené góly. Rozhovor s talentovaným mladíkom, ktorý stále môže hrať aj za starší dorast, si môžete prečítať práve teraz.

Ľuboš, máte za sebou prvú zimnú prípravu v seniorskom tíme MFK Zemplín. Aké sú Vaše pocity?

"Som veľmi rád, na túto príležitosť som čakal dlho. S týmto cieľom som vlastne do Michaloviec prišiel, aby som sa dostal do A - mužstva, pretože v Košiciach mi to nebolo veľmi umožnené. Som strašne spokojný, že tu môžem hrať."

Ste rodákom z Košíc a do michalovského klubu ste prišli z tamojšieho MFK. Ako ste sa vlastne dostali do metropoly Zemplína?

"Prišiel som sem vlani v lete počas prípravy do dorasteneckého družstva. Prilákal ma tréner staršieho dorastu Albert Rusnák. V Košiciach som nemal najlepšie vzťahy s vedením klubu, pretože ma tlačili ku podpisu zmluvy a zakázali mi trénovať. Z MFK som v Michalovciach zatiaľ na študijnom hosťovaní do konca tejto sezóny."

Ako ste v MFK Zemplín spokojný a čo hovoríte na celkové prostredie v Michalovciach?

"Podmienky sú tu výborné, som spokojný aj po finančnej stránke. Ani mesto mi nie je cudzie, rodinu mám blízko, takže cítim sa tu ako doma."

Ak by ste mali porovnať dorastenecké tréningy a zápasy s tými seniorskými, v čom sú odlišné?

"Najväčší rozdiel je určite v tom, že u mužov vám nikto nedá druhú šancu, každý bojuje o vlastný "flek". V doraste sa stále iba učíme. U seniorov je väčšia rivalita, ako som už spomínal, tvrdo sa tu bojuje o miesto v zostave."

V prípravných zápasoch ste dokázali už dvakrát skórovať, naprv proti košickej Lokomotíve a naposledy do siete Slavoja Trebišov. Oba góly ste strelili hlavou, čo nato hovoríte? Je hra hlavou Vašou silnou stránkou?

"Som rád, že sa mi podarilo skórovať už dvakrát. Proti Lokomotíve ma centrom výborne našiel Kubo Hottek, v zápase proti Trebišovu pre zmenu Robo Rák. Myslím si, že výskok a hra hlavou patria k mojim prednostiam."

Ľubomír Korijkov (vpravo) v súboji s Marekom Mihokom počas jedného z tréningov MFK Zemplín Michalovce.

Tréner Vlastimil Petržela Vás počas prípravy využíval na troch postoch: stopérovi, pravom obrancovi aj defenzívnom stredopoliarovi. Na ktorom sa cítite najlepšie?

"Určite na poste stopéra. V strede obrany hrávam už odmalička. Rád organizujem hru a tam mám všetko pred sebou. Na poste defenzívneho záložníka nie som veľmi zvyknutý hrať."

O týždeň by ste mali odštartovať jarnú časť II. futbalovej ligy. Myslíte si, že je v silách tímu popreháňať vedúcu Myjavu a zabojovať ešte o postup?

"Určite. Myslím si, že máme mužstvo nato, aby sme sa o postup minimálne pobili. Budeme k tomu potrebovať aj dosť šťastia, ako mužstvo pre to spravíme všetko."

Aké sú Vaše futbalové ciele, kam by ste to chceli raz dotiahnuť?

"Mojím terajším cieľom je pravidelne hrávať v základnej zostave MFK Zemplín, zbierať skúsenosti a vypracovať sa na hráča hodného hrávať nemeckú bundesligu. Teda mojím snom je hrávať najvyššiu nemeckú súťaž."

Máloktovie, že vo veku 16 rokov ste boli na skúške v anglickom klube Newcastle United. Aké boli Vaše dojmy z tamojšieho prostredia?

"Bol som tam na týždennej skúške. Absolvoval som tréningy s tamojšou U19 a s rezervným tímom. Dojmy boli veľmi príjemné. Akadémia bola špičkovo vybavená od posilňovne cez skvelé ihriská až po kuchyňu. Z Newcastlu som si odniesol len skvelé spomienky. S mládežou sa tam pracuje velmi zodpovedne, tak ako vo všetkých špičkových anglických tímoch." 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIZITKA ĽUBOMÍRA KORIJKOVA

Narodený: 12. januára 1993 v Košiciach

Výška: 185 cm

Váha: 74 kg

Post: obranca

Predchádzajúci klub: MFK Košice