Dušan Uškovič novou posilou MFK Zemplín

2012-02-22 12:00:00

Prešovský rodák už nastúpil v michalovskom drese v prípravnom stretnutí na žilinskej pôde.

Druholigový MFK Zemplín Michalovce získal ďalšiu kvalitnú posilu do ofenzívy. Po kanonierovi Róbertovi Rákovi z Nitry, ktorý posilnil žlto-modrých začiatkom roka, prichádza do klubu aj Dušan Uškovič z Dukly Banská Bystrica.

Hosťovanie s opciou

Po tom, čo sa michalovskému klubu nepodarilo dotiahnuť príchod útočníka Tomáša Chovanca, muselo vedenie zháňať namiesto neho náhradu. Našli ju v podobe Dušana Uškoviča, ktorý nečakane rýchlo skončil v Ružomberku, kam mal namierené z Banskej Bystrice. „Uškovič sa u nás prvýkrát objavil minulý týždeň vo štvrtok a v sobotu odohral prípravný zápas proti Žiline. Prichádza k nám na hosťovanie do konca tejto sezóny s následnou opciou na prestup,“ informoval nás predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, ktorý doplnil, že po Uškovičovom príchode je už káder uzavretý.

Výborné podmienky

D. Uškovič začínal s futbalom v rodnom Prešove, odkiaľ ešte v mládežníckom veku odišiel do Prievidze. Neskôr krátko hosťoval v Rimavskej Sobote, potom prestúpil do banskobystrickej Dukly, kde prednedávnom skončil a na spadnutie bol jeho prestup do Ružomberka. Nakoniec z toho nebolo nič. „Po nepríjemnej skúsenosti v Ružomberku som bol doma a mal viacero ponúk z rôznych klubov. Chcel som mať čím skôr jasno ohľadom svojej budúcnosti, tak som sa rozhodol pre Michalovce, kde sú výborné podmienky na futbal. To ma oslovilo a ja som neváhal,“ prezradil 26-ročný D. Uškovič.

Poznal iba Ráka

Nová posila MFK Zemplín po príchode na nové pôsobisko poznal iba jediného hráča - Róberta Ráka. Práve s týmto skúseným ostrostrelcom by mohol Uškovič vytvoriť útočný dvojzáprah, ktorý by v druhej lige nemal konkurenciu. „Dúfam, že nám to spolu bude klapať a bude sa nám dariť aj strelecky,“ uviedol 186 cm vysoký útočník, ktorého môžete prvýkrát v zápasovej akcii uvidieť už dnes v domácom prípravnom stretnutí proti poľskému tímu Nowy Sacz, ktorý sa začína o 14. hodine. 

Zdroj: denník Korzár