Michalovčania dnes proti corgoňligovej Žiline

2012-02-18 12:00:00

Ďalšie z radu prípravných stretnutí sa odohrá na ihrisku v Strážove, MFK Zemplín sa predstaví bez viacerých hráčov.

Druholigový celok MFK Zemplín Michalovce dnes presne napoludnie čaká už deviaty prípravný duel pred jarnou časťou súťaže. Predstaví sa na ihrisku s umelou trávou v Strážove, kde si zmeria sily s prvoligovým mužstvom MŠK Žilina, ktorý zimuje na prvej priečke v najvyššej súťaži. Pre zverencov českého kormidelníka Vlastimila Petrželu bude zápas s týmto súperom výbornou previerkou. V zostave Zemplínčanov však bude chýbať viacero hráčov. Okrem dlhodobo zraneného gólmana Patrika Le Gianga nenastúpia ani chorí Pavol Ruskovský, Josef Hořava a Milan Krmpotič a zranení Peter Jakubčo a Michal Škvarka. Tréner mužstva preto musel siahnuť do rezervy, odkiaľ povolal obrancu Olivera Podhorína. Michalovčania nastúpia proti "Šošonom" nabudení po troch víťazných dueloch za sebou, v ktorých vsietili osem gólov a neinkasovali ani raz. Aký výsledok dosiahnu dnes?

Oficiálny klubový web žilinského MŠK priniesol pred zápasom s naším mužstvom túto správu:

Náročné klimatické podmienky v priebehu týždňa pozmenili tréningové plány zverencov Ľuboša Nosického. V priebehu týždňa museli aj improvizovať, pretože snehová nádielka im v utorok znemožnila tréning na ihrisku v Strážove. Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina: "Utorňajší tréning sme absolvovali v hale, vo štvrtok malo mužstvo k dispozícii len polovicu ihriska, pretože bol veľký problém očistiť celú plochu. Volili sme preto čo najjednoduhšie tréningové jednotky." V sobotu nastúpia žlto-zelení na prípravný zápas proti Michalovciam, za generálku na ligu ho však nepovažujú. "Keďže sme mali zmenený tréningový plán, neberieme sobotňajší súboj ako generálku. Bude to zápas, v ktorom zaťažíme určitú skupinu hráčov," dodal tréner MŠK Žilina.

MŠK Žilina a.s., upozorňuje návštevníkov sobotňajšieho zápasu MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce, že v Strážove v priestoroch pred reštauráciou Marakana bude obmedzené parkovanie. Kvôli snehovej kalamite nebude k dispozícii ani parkovisko za tréningovým ihriskom na západnej strane areálu.