Návrat k včerajšiemu derby s Moldavou

2012-02-15 12:00:00

V súboji dvoch celkov z druhej najvyššej súťaže sa zrodil triumf Michaloviec 4:0.

Včera krátko pred poludním si na michalovskej umelej tráve zmerali sily dva tímy z II. futbalovej ligy - Michalovce a Moldava nad Bodvou. Prípravný zápas dvoch rivalov sa skončil prekvapujúco hladkým víťazstvom domáceho MFK Zemplín, ktorý FK Bodva porazil 4:0 (2:0).

Zaslúžený triumf

Zemplínčania sa od úvodu pustili do súpera a v 24. minúte sa ujali vedenia po krásnej akcii trojice Hořava - Ruskovský - Kunca, ktorú posledne menovaný zakončil strelou do prázdnej brány. O osem minút domáci celok pridal druhý gól, Rák nádherne našiel nabiehajúceho Ruskovského a ten pohodlne skóroval. Hŕstka divákov mohla sledovať kvalitný futbal, ale do prestávky už gól nepadol. Po zmene strán zahodil tri tutovky moldavský kapitán Matúš Pekár, ktorý zakaždým nechal vyniknúť gólmana Zemplína Brudňaka. V 77. minúte domáci udreli aj po tretíkrát, spolupráca dvoch striedajúcich hráčov Mihoka s Forgáčom priniesla gól na 3:0. Skóre zápasu uzavrel päť minút pred koncom riadneho hracieho času z pokutového kopu Hottek, ktorému predchádzal faul na Gamkrelidzeho v šestnástke hostí.

Michalovce dosiahli tretiu výhru v rade v tejto príprave, po Humennom a košickej Lokomotíve zdolali aj Moldavu. „Stretnutie malo svoju kvalitu, hlavne z našej strany. Vypracovali sme si množstvo dobrých situácií na zakončovanie. Myslím si, že chlapci si s chuťou zahrali. Bohužiaľ, nepríjemne sa nám zranil Jakubčo, takže máme problém s obsadením ľavého kraja obrany,“ uviedol lodivod domáceho tímu Vlastimil Petržela, ktorý pre problémy s achilovkou musel vystriedať aj Hořavu. Najbližšie čaká jeho mužstvo duel v Žiline (v sobotu pravdepodobne o 12. hodine).

Hosťujúci kouč Vladimír Goffa napriek vysokej prehre nelámal nad svojím mužstvom palicu. „Bol to dobrý a svižný zápas, v ktorom sme vyskúšali viacero nových adeptov na náš dres. Brali sme ho však s úplnou vážnosťou, chceli sme vyhrať. Výsledok je skresľujúci, pretože len sám Pekár zahodil štyri čisté šance. Rozhodli individuálne chyby, ktoré domáci využili. Som rád, že stretnutie sa odohralo v korektnom prostredí, bez tvrdých faulov,“ povedal tréner FK Bodva krátko po stretnutí.

Zdroj: denník Korzár