Súper bol zdolateľný, vážia si však každý bodík

2015-12-07 12:00:00

Michalovčania v rozlúčke remizovali na Záhorí, s bodom sú spokojní. Perez skončil v nemocnici.

V predvečer Mikuláša boli obdarovaní aj prvoligoví futbalisti Michaloviec. Za výkon vo svojom záverečnom jesennom súboji na senickej pôde boli odmenení bodom, keď sa na Záhorí zrodila spravodlivá remíza 1:1. Nováčik Fortuna ligy tak prezimuje v tabuľke na desiatej pozícii so ziskom pätnástich bodov.

Faul pred gólom

V Senici žlto-modrí zabodovali po sérii troch prehier, keď sa v ich drese gólovo presadil Dominik Kunca, ktorý krátko po polhodine hry otváral skóre duelu. „Súper bol aktívnejší iba v úvodnej päťminútovke, potom sa hra vyrovnala. Podarilo sa nám dať pekný gól po kombinácii Sedláka s Kuncom, ale už o štyri minúty nato bolo vyrovnané,“ povzdychol si tréner MFK Zemplín František Šturma. Inkasovanému gólu Michaloviec však predchádzal faul na Marcosa Calera Pereza na polovici ihriska. „Rozhodca to však videl inak a hru neprerušil. Ale bol to faul a dosť vážny, pretože Marcosa musela sanitka odviezť do nemocnice. Má naštiepenú kosť v členku a nohu v sadre,“ uviedol kormidelník prvoligového nováčika.

Nasadenie a bojovnosť

V druhom dejstve už žiadny gól diváci nevideli, hoci obe mužstvá príležitosti na skórovanie mali. „Cez prestávku sme si hovorili, že súper je zdolateľný. Po zmene strán sme hrali lepšie, vytvorili sme si asi tri či štyri šance, takisto aj súper. Nikto sa však už nepresadil, takže remíza je asi spravodlivá. Chlapcov musím pochváliť za bojovnosť a nasadenie počas celého zápasu. Vážime si každý bodík, ktorý nám pomôže k naplneniu nášho cieľa, teda záchrane,“ podotkol Šturma. Michalovčania sa vracali zo Senice „ľahší“ o španielskych legionárov, ktorí hneď v noci odleteli domov. Zajtra absolvuje tím posledný tréning, po ktorom sa rozídu na dovolenky.

Zdroj: denník Korzár