Po sklamaní v Novohrade zakotvil pri Váhu

2012-02-10 12:00:00

Ján Vajda, ktorý je stále kmeňovým hráčom MFK Zemplín, zarezáva v Moravanoch nad Váhom, kde by mal hosťovať pol roka.

Futbalista Ján Vajda, bývalý hráč Trebišova či Michaloviec, ktorý v máji tohto roku oslávi okrúhle 30. narodeniny, zažíva rušné zimné obdobie. Po skončení pôsobenia v druholigovom Lučenci, s ktorým sa nerozišiel v najlepšom, sa cez Lipany dostal až do OTJ Moravany nad Váhom, kde ho v jari bude čakať tuhý boj o záchranu v tretej ligy skupine Západ.

Peniaze doteraz nevidel

Rodák zo Sečoviec bol v roku 2011 ako kmeňový hráč michalovského MFK Zemplín na hosťovaní v FK LAFC Lučenec, tíme hrajúceho v druhej najvyššej súťaži. „Z futbalovej stránky som bol celkom spokojný, darilo sa mi a hrával som pravidelne. Mrzia ma dve červené karty, ktoré som dostal v jeseni v priebehu jedného mesiaca a musel som kvôli nim vynechať niekoľko zápasov,“ prezradil na úvod J. Vajda, ktorý má však ťažké srdce na vedenie LAFC: „Vedenie klubu na čele s pánmi Báťkom a Majorošom ma veľmi sklamalo. Od septembra začali meškať výplaty, dokonca za november a december som peniaze doteraz nevidel.“

Prípravu začal v Lipanoch

Posledným dňom minulého roka sa odchovancovi trebišovského futbalu ročné hosťovanie v Lučenci skončilo. Do novohradského tímu sa už vrátiť nemienil a začal sa obzerať po novom pôsobisku. Chvíľu koketoval s poľským tímom GKS Olimpia Grudziadz, ale nakoniec zimnú prípravu odštartoval v druholigových Lipanoch, kde v minulosti už pôsobil. „Trénoval som tam niekoľko dní a bol som s nimi dohodnutý, že ak si nenájdem iné pôsobisko, jarnú časť odohrám v ich drese,“ poznamenal nekompromisný obranca, ktorý dokáže zahrať aj na poste stredného záložníka. Prišla však ponuka z Moravian nad Váhom, obce s vyše dvoma tisíckami obyvateľov ležiacej len 5 km od Piešťan.

Vyhliadol si ho Andrej Filip

Pri Váhu zarezáva už tretí týždeň a za OTJ odohral už tri prípravné duely. „Trénujeme každý deň a cez víkendy hrávame zápasy. Som tu zatiaľ veľmi spokojný, klub mi zabezpečil ubytovanie a rôzne iné veci. Dostal som sa tu vďaka trénerovi Andrejovi Filipovi, bývalému hráčovi Nitry, Prešova či Trnavy, ktorý ma poznal práve zo Spartaka, kde som pred rokmi bol dvakrát na skúške,“ pokračoval J. Vajda, ktorý na margo kádra dodal: „Sú tu prevažne starší a skúsení hráči, ktorí v minulosti hrávali najvyššiu súťaž. Na skúške sa tu objavil aj bývalý útočník MFK Zemplín Tomáš Sloboda, avšak nepresvedčil. Zaujímavosťou je aj to, že keď sme hrali proti Skalici, nastúpil v drese súpera ďalší Exmichalovčan Roman Čavojský.“ S klubom je J. Vajda už dohodnutý. „V týchto dňoch by sa mal môj príchod dotiahnuť aj papierovo, mal by som tu hosťovať do konca sezóny,“ uzavrel debatu. V Moravanoch n/V. ho v jari bude čakať náročný boj o záchranu, keďže mužstvo je v 16-člennej tabuľke II. ligy Západ na poslednom mieste.

Zdroj: denník Korzár