Kde zakotví útočník Tomáš Chovanec?

2012-02-09 12:00:00

Jednou zo zimných posíl MFK Zemplín mal byť aj tento urastený útočník, no všetko závisí od dohody Ružomberka s Michalovcami.

Vysoký útočník Tomáš Chovanec sa zapojil do zimnej prípravy druholigových Michaloviec. Prišiel z českej Karvinej, no jeho materský klub je MFK Ružomberok. Na Liptove majú teda právo na výchovné.

Ako legionár sa nepresadil

Do Karvinej si išiel uhryznúť z legionárskeho chlebíčka. Svoje prvé zahraničné angažmán si zrejme predstavoval trochu inak. Počas celej jesennej časti nedokázal streliť ani jeden gól. "Spočiatku som hrával pravidelne, potom ma tréner z ničoho nič posadil na lavičku. Následne som dostával čoraz menej príležitosti zasiahnuť do hry. Po skončení jesennej časti sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Zmluvu som mal podpísanú na dva roky, ale rozhodol som sa odísť," zdôraznil 193 cm vysoký hrotový útočník.

Po návrate na Slovensko sa musel poobzerať po svojom ďalšom pôsobisku. Voľba padla na ambiciózne Michalovce. "Dostal som ponuku od pána Šoltinského a s klubom som prakticky dohodnutý. Nemám ale podpísanú žiadnu zmluvu. Klub sa s Ružomberkom nevie dohodnúť na výchovnom, takže z môjho pôsobenia na východe republiky zrejme nič nebude," uviedol v rozhovore pre profutbal.sk Tomáš Chovanec: "Nebol som v zahraničí viac ako dva roky."

Jedinou možnosťou opäť zahraničie

Bývalý hráč Ružomberka a Karvinej by si však rád zahral po boku vychýreného kanoniera Róberta Ráka. "S Robom sme úplne odlišné typy útočníkov. On má viac-menej úlohu voľného hráča a ja som typický hrotový útočník. Domnievam sa, že moja spolupráca s Robom by mohla fungovať. Všetko však záleží na dohode medzi klubmi," pokračoval v diskusii 24-ročný zakončovateľ.

Ak sa jeho pôsobenie v tíme Vlastimila Petrželu skončí skôr, než sa vôbec začne, Tomáš Chovanec bude mať jedinú možnosť. "Pravdepodobne sa opäť vrátim do zahraničia. Tam by som šiel zadarmo. V takom prípade nemá Ružomberok právo na žiadne financie," pokračoval strelec štrnástich gólov v ružomberskom drese: "Ozvali sa mi niektorí manažéri, črtajú sa ďalšie možnosti, ale zatiaľ nie je nič isté. Takže nechcem predbiehať. Nemám vysnívanú žiadnu krajinu."

"Záleží od klubu, či tam budem mať šancu hrávať, ale aj na financiách. Zaregistrovali sme ponuky z Poľska a Rakúska, v hre sú aj exotické krajiny ako Singapur, či Malajzia. Všetko je v štádiu riešenia. Žiadny konkrétny variant zatiaľ nepadol,“ pokračoval Tomáš Chovanec, ktorý by najradšej zakotvil v susednom Poľku alebo Rakúsku. Návrat do Ružomberka s určitosťou vylúčil.

Zdroj: profutbal.sk