Tesná prehra MFK Zemplín v Užhorode

2012-01-30 12:00:00

Na Ukrajine prehral michalovský tím 1:2, za MFK Zemplín v samom závere znižoval Jakub Hottek z penalty.

Michalovskí futbalisti zaknihovali v šiestom stretnutí zimnej prípravy druhú porážku, keď tentoraz nestačili na ukrajinský celok Užhorodu, ktorému na jeho pôde podľahli 1:2. Jediným úspešným strelcom za MFK Zemplín bol český stopér Jakub Hottek, ktorý päť minút pred koncom riadneho hracieho času z pokutového kopu znižoval na rozdiel gólu.

Domáci futbalisti, ktorým patrí v druhej najvyššej ukrajinskej súťaži druhé miesto v tabuľke, mali raketový nástup do zápasu, keď už v 3. minúte sa po dorážke presadil Muhovikov. V ďalšom priebehu sa hral vyrovnaný futbal, Michalovčania mali loptu častejšie na svojich kopačkách, ale gólmana Užhorodu ohrozovali len strelami zo stredných vzdialeností. V útočnej fáze to bolo slabšie, MFK Zemplín sa nedarilo v hre po krídlach. Domáci pridali druhý gól v 79. minúte z pokutového kopu, jeho exekútorom bol Gruzínec Dzhakobiya - 2:0. O šesť minút sa z bieleho bodu nemýlil ani michalovský kapitán Hottek, ktorý upravil na konečných 2:1 pre Užhorod.

FC Hoverla-Zakarpatia Užhorod - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 3. Muhovikov, 79. Dzhakobiya (11 m) - 85. Hottek (11 m)

FC HOVERLA-ZAKARPATIA: Babenka - Svidersky (46. Molnar), Hibalyuk (46. Kundryk), Schedrakov (46. Komarnitsky), Tulec - Raychevich (46. Pechenkin), Nudi (46. Sviridov), Muhovikov (46. Dzhakobiya), Rush (46. Melikyan), Kato (46. Malin) - Kosyrin (46. Vind) 

MFK ZEMPLÍN: J. Brudňak (46. Bréda) - Korijkov (60. Dargaj), Hottek, Nohýnek, Jakubčo - Ruskovský, J. Hořava (60. Zonzon), Kovaľ (46. Škvarka) - O. Špilár (60. Mihok), Rák, Gamkrelidze (46. S. Danko)

Najbližší prípravný duel odohrajú zverenci trénera Vlastimila Petrželu v sobotu 4. februára s 1. HFC Humenné, vedúcim tímom Majstrovstiev regiónu Východ. Hrací čas ešte nie je známy (pravdepodobne o 16. hodine).