Tlak pociťujem už niekoľko rokov, tvrdí Rák

2012-01-28 12:00:00

Stránka profutbal.sk priniesla rozhovor s útočníkom MFK Zemplín Michalovce Róbertom Rákom.

MFK Zemplín Michalovce zimuje v druhej lige až na štvrtom mieste, čo značne komplikuje postupové ambície klubu. Predsezónne ciele by mal cieľavedomým Michalovčanom pomôcť naplniť hosťujúci Róbert Rák.

S Michalovcami späť do Corgoň ligy

V Michalovciach už niekoľko rokov tvrdo pracujú na tom, aby sa klub prebojoval medzi slovenskú elitu do najvyššej súťaže. V osemnástich dueloch jesennej časti ligy skórovali hráči Zemplína celkom 26-krát, no na víťazstvo góly stačili iba v presnej polovičke zápasov. "Michalovce sú ambiciózny klub a je len otázkou času, kedy postúpia do Corgoň ligy," skonštatoval pre profutbal.sk kanonier Róbert Rák, ktorý prišiel na východ Slovenska z Nitry na polročné hosťovanie.

Najlepšiemu strelcovi najvyššej súťaže z rokov 2005/2006 a 2009/2010 je jasné, že tréner Vlastimil Petržela očakáva od neho predovšetkým góly. "Čo sa týka tlaku na moju osobu, tak ten pociťujem od 25-tich rokov. Doteraz som sa s tým úspešne vyrovnal a musím aj tentoraz," pokračoval v diskusii 34-ročný útočník s medzinárodnými skúsenosťami: "Michalovskí hráči majú silnú stránku najmä v behavosti. Je tu obrovský hráčsky potenciál."

Petrželovi zverenci sú v tabuľke druhej najvyššej slovenskej súťaže na štvrtom mieste s 12-bodovým mankom na vedúcu Myjavu. Slabší záver prvej polovičky sezóny by mohol napokon zmariť postupové plány "žlto-modrých". "Je tam trošku väčší bodový rozdiel, ale nič nie je stratené. Ak sa dobre uchytíme od prvého zápasu jarnej časti, tak to bude otvorené. Čakajú nás doma zápasy s Myjavou a Podbrezovou. Ak zvládneme tieto stretnutia, tak bodové rozdiely môžu byť minimálne. Musíme však chytiť úvod druhej polovičky ročníka," ponúkol svoj názor rodák z Rimavskej Soboty.

Petržela ich pripravuje iba na zápasy

K tímu trénera Vlastimila Petrželu sa Róbert Rák pripojil len pred niekoľkými dňami. "Zatiaľ je všetko v najlepšom poriadku. Zoznamujem sa s mužstvom a prostredím. Všetko vyzerá na dobrej úrovni," pokračoval v diskusii Róbert Rák: "Väčšinu chlapcov som poznal. Niektorých iba po mene, iných aj osobne. Podobné to bolo aj s asistentmi trénera. Nikdy som nemal problém aklimatizovať sa na nové podmienky a teraz je to rovnaké."

Aj keď Róbert Rák má za sebou účinkovanie vo viacerých kluboch aj v zahraničí, v michalovskom Zemplíne sa predsa stretol s niečím, čo dovtedy nezažil. "Aj keď je hlavný tréner Vlastimil Petržela, ktorý pripravuje mužstvo na zápasy, tréningový proces vedie jeho asistent Ondrej Duda. Je to asi na nejaký anglický spôsob, lebo s ničím takým som sa ešte nestretol," dodal na záver pre profutbal.sk Róbert Rák.

Zdroj: profutbal.sk