Róbert Rák už zarezáva v Michalovciach

2012-01-19 12:00:00

Skúsený kanonier včera prvýkrát trénoval s MFK Zemplín. Vanák a Krbeček v mužstve skončili.

Bývalý dvojnásobný kráľ ligových strelcov na Slovensku Róbert Rák absolvoval včera dopoludnia prvý tréning s druholigovým tímom MFK Zemplín Michalovce. Skúsený útočník s čuchom na góly nastúpi premiérovo za zemplínsky celok v sobotu v domácom prípravnom dueli proti Prešovu.

Ambiciózny klub

Odchovanec futbalu v Rimavskej Sobote prichádza do metropoly Zemplína z corgoňligovej Nitry, kde sa mu prednedávnom skončila zmluva. Ozvali sa mu viacerí záujemcovia z rôznych súťaží, rozhodol sa pre Michalovce. „Presvedčili ma hlavne prístup šéfa klubu pána Šoltinského, ambície klubu a kvalitná práca s mládežou. Chcem pomôcť tímu, aby dosahoval dobré výsledky a časom sa dostal aj do najvyššej súťaže,“ prezradil na úvod postavou nevysoký kanonier, ktorý uplynulú nedeľu oslávil 34. narodeniny.

Rák si dres Michaloviec premiérovo oblečie v sobotňajšom prípravnom stretnutí proti prvoligovému Tatranu Prešov (o 14. hodine). „Budem sa snažiť nesklamať trénera. V mužstve sú samí mladí útočníci, ktorým rád odovzdám skúsenosti a pomôžem v napredovaní,“ povedal bývalý futbalista Banskej Bystrice, Ružomberka, maďarského Diósgyöru či bieloruského Dinama Minsk, ktorý sa nemohol vynadívať na zrekonštruovaný futbalový štadión. „Prvýkrát ho vidím na vlastné oči. Patrí medzi najkrajšie, aké som na Slovensku videl,“ doplnil.

V druholigovom mužstve sa udiali zmeny aj smerom von, pod vedením kormidelníka Vlastimila Petrželu sa už nepripravujú obranca Michal Vanák a český útočník Tomáš Krbeček. „Vanákovi sa skončila zmluva a rozhodol sa ju nepredĺžiť, pravdepodobne odíde do zahraničia. S Krbečekom sme sa nedohodli na podmienkach, mal prehnane vysoké finančné požiadavky,“ uviedol predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Otázny je návrat avizovaného stredopoliara Josefa Hořavu z Olomouca, ktorý sa so Zemplínčanmi stále nepripravuje. „Boli sme s ním dohodnutí, že sa zapojí do tréningového procesu, ale niekoľko dní sa nám neozval a nevieme, čo s ním je,“ dodal šéf michalovského klubu.

Zdroj: denník Korzár