Sninský kanonier Štefan Pčola ostáva doma

2012-01-15 12:00:00

V jeseni prerušil sezónu prácou v zahraničí, odvetu však už plánuje dohrať celú. Michalovská anabáza zimnej prípravy trvala týždeň.

Celok spod Sninského kameňa má za sebou nevydarenú jesennú časť. Sezónu síce začal dobre, veď po druhom kole bol lídrom Majstrovstiev regiónu východ, dlho sa držal medzi poltuctom najlepších, no napokon sa zošmykol až na trináste miesto. Chýbali góly. V odvete by ich však mali Sninčania opäť strieľať viac.

Sninská dohoda

V sninských radoch je totiž opäť Štefan Pčola. Kanonier mužstva odohral desať kôl, a potom skúsil zahraničnú prácu v Írsku. Jeho góly a najmä ofenzívna herná sila mužstvu chýbali. „Môžem povedať, že do konca sezóny isto ostanem v Snine, na mysli teda mám, že budem hájiť farby MFK Snina. Dohodol som sa na podmienkach s vedením klubu, ktoré mi vyšlo v ústrety,“ podotkol so siedmimi gólmi zatiaľ stále najlepší sninský strelec.

Ofenzívny Štefan Pčola nakoniec MFK Zemplín Michalovce neposilní, zostáva verný sninským zeleno-žltým farbám.

Do úvahy však ešte minulý týždeň prichádzala aj alternatíva, že by snáď mohol zmeniť klubové pôsobenie. Do zimnej prípravy sa totiž zapojil s prvoligovým MFK Zemplín Michalovce. „S ponukou skúsiť prípravu v Michalovciach sa mi ozval tréner Duda. Absolvoval som tam v piatich dňoch desať tréningov, modelovaný zápas v sobotu som už nehral. Sám som sa rozhodol, že michalovskú anabázu ukončím, oboznámil som trénera, dôvody pozná, ja ich však bližšie komentovať nechcem,“ poznamenal 24-ročný ofenzívny stredopoliar či útočník.

Od pondelka

Niekoľko dní už prebieha zimná príprava aj v MFK Snina. Na prvom tréningu sa zišlo pätnásť futbalistov, lebo viacerí chýbali, no počty sa zvyšujú. Zimná zaberačka začala tradičným zápasom „starí - mladí“, no ľahší tréning bude minulosťou. V sobotu majú Sninčania odohrať prvý prípravný zápas, s 1. HFC Humenné na michalovskej umelej tráve.

Zdroj: denník Korzár