Medzi druholigovými šestnástkami I.

2012-01-13 12:00:00

Účastníci druhej futbalovej ligy Lučenec, Rimavská Sobota a Liptovský Mikuláš v príprave na jarnú časť súťaže.

Tento týždeň rozbehli zimnú prípravu aj druholigové mužstvá, okrem Podbrezovej a FC Petržalka 1898, ktoré začnú na budúci týždeň. Nazreli sme do kuchyne troch klubov. V Lučenci hráči podpísali petíciu, chystajú sa zmeny, aby mužstvo dohralo súťaž. V Rimavskej Sobote ukončil aktívnu činnosť 40-ročný Jozef Pisár, v Liptovskom Mikuláši privítali dvoch nových hráčov a dvaja odišli do Singapuru. 

FK LAFC LUČENEC

V pondelok 9. januára sa začalo „rozdýchavať“ štrnásť hráčov pod vedením trénera Miroslava Kovaniča, jeho asistent Csaba Csáni sa vzdal funkcie. Káder sa bude postupne dopĺňať vlastnými odchovancami z okolitých klubov, o ktorých prichádzali dobré referencie a dorastencami. Lučenčanov tlačí kopačka najmä na poste stopéra, pretože Peter Petrán odišiel na skúšku do Poľska a Ján Vajda, ktorému sa skončila zmluva, trénuje v Lipanoch. Mužstvo v jarných záchranárskych prácach bude potrebovať aj útočníka, pretože Róbert Szegedi je dlhodobo zranený. V poslednom januárovom týždni sa mužstvo predstaví v Žiline a v polovici februára v Budapešti s MTK. Pred Vianocami aj v našom denníku sľúbil dnes už bývalý manažér klubu Tomáš Majoroš vyrovnať hráčom podlžnosti z jesene, ibaže najvyšší výkonný funkcionár klubu sa vzdal funkcie. Hráči vyjadrili nespokojnosť v petícii mestskému zastupiteľstvu, ochota zostať im nechýba, ale chcú, aby klub dodržal sľúbené skromné podmienky. V najbližších dňoch možno očakávať zmeny vo vedení klubu. Jedným z jeho nových členov by mal byť bývalý hráč Peter Koreň. Podľa našich informácií prejavil záujem pomôcť klubu aj Július Šimon, ktorý sa medzičasom stiahol z funkcie prezidenta. Vďaka menším sponzorom i viceprimátorovi mesta Pavlovi Baculíkovi dostali hráči výplaty za september a október. Mesto schválilo v rozpočte na tento rok rovnakú sumu ako vlani a tak je predpoklad, že klub mužstvo v skromných podmienkach dôstojne dohrá súťaž. 

MŠK RIMAVSKÁ SOBOTA

Na prvom zraze v pondelok privítali športový riaditeľ Jozef Pisár a tréner Branislav Mráz nového útočníka Milana Ujca, ktorý obliekal aj dres Viktorie Žižkov, stopéra Igora Hrabača, ktorý čaká na angažmán do Indie, či Pavla Sedláka, ktorý sa po doliečení achilovky zapojí do prípravy. Stopér Mravec začne trénovať po operácii vo februári. „Potrebujeme hráčov najmä do ofenzívy,“ zdôraznil Branislav Mráz a vzápätí nám priblížil program včerajšieho tréningu. „Predpoludním sme absolvovali kruhový tréning v posilňovni na komplexný rozvoj sily a popoludní na umelej tráve sme s loptami rozvíjali vytrvalosť. Určite, že pôjdeme aj do terénu,“ dodal. Zajtra majú Soboťania na programe prvé prípravné stretnutie s Kremničkou, v utorňajšom zápase v Prešove mali hrať s A-mužstvom Tatrana, no nastúpia proti rezerve.

MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Posledné mužstvo po jesennej časti začalo prípravu ako prvé – 4. januára. „Máme za sebou desať tréningových jednotiek, po týždni sme mali trojfázový tréning – hodinu v posilňovni, kde sme rozvíjali výbušnú silu, nasledovali štyri dvanásťminútové behy v teréne a napokon dve päťčlenné skupiny hrali medzi sebou futbal a tretia skupina sa venovala rozvoju dynamickej sily s medicinbalmi a naťahovacími gumami,“ poznamenal tréner Petr Kurek. V 18-člennom kádri sú dvaja noví – brankár Ďurčo z Banskej Bystrice na hosťovanie a z Popradu ľavý stredopoliar Kuba. Do Singapuru odišli Kapláň a Pastva.

Zdroj: denník Šport