Patrik Le Giang odchytal celý zápas za SR 21

2012-01-12 12:00:00

Ani on však nezabránil prehre 1:2 s portugalskou 20-tkou, pričom oba góly inkasoval v nadstavenom čase.

Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali v odvetnom prípravnom stretnutí v Leirii s portugalskou dvadsiatkou 1:2, keď nezvládli záveru duelu. Zverenci trénera Ivana Galáda ešte necelých desať minút pred koncom vyhrávali po góle Jána Greguša 1:0, ale potom inkasovali dva bleskové góly vrátane rozhodujúceho v nadstavenom čase. V prvom zápase na štadióne Magalhaesa Pessoa sa zrodila remíza 1:1. V zápase mal zastúpenie aj michalovský klub, v drese slovenského výberu totiž odchytal celé stretnutie gólman MFK Zemplín Patrik Le Giang. 
"Zohrali sme kvalitný zápas s nešťastným koncom. Prakticky až do 92. minúty sme hrali disciplinovane a dobre organizovane. Portugalci boli tradične výborní na lopte, ale držali sme ich na dištanc. Už sa zdalo, že získame cennú výhru, ale v priebehu 93. a 94. minúty sme dostali dva rýchle góly. Škoda toho, ale aj to sa vo futbale stáva. Treba sa z toho poučiť, aby sa to neopakovalo v kvalifikácii," povedal pre TASR kormidelník Ivan Galád.
Pre výber slovenských mladíkov, v ktorom na "iberskom výlete" absentovala trojica legionárov - Milan Lalkovič (FC Chelsea), Róbert Mak (1.FC Norimberg) a Filip Kiss (Cardiff City), boli súboje s Portugalskom prípravou na záverečnú fázu kvalifikácie ME 2013. Jej ďalší a veľmi dôležitý diel absolvujú Slováci 1. júna doma proti Rumunsku, s ktorým sa s najväčšou pravdepodobnosťou budú biť o 2. miesto v skupine za suverénnym Francúzskom.

Góly: 92. Fábio Nunes, 94. Sérgio Oliveira - 83. Greguš

ŽK: 78. Čonka (Slovensko 21)

Rozhodovali: Cosme Machado - José Gomes, Inácio Pereira

PORTUGALSKO 20: Tiago Maia - Amorim (80. João Viana), Paulo Oliveira (67. Josué), Tiago Ferreira, André Dias (80. Luís Martins) - Luís Gustavo, Sérgio Oliveira, Luís Silva (46. Edú) - Aldair (67. Fábio Nunes), Alberto Seidi (46. Rúben Pinto), Tó Barbosa (80. Pipo). Tréner: Ilídio Vale

SLOVENSKO 21: P. LE GIANG - Pauschek (46. Habánek), Gyömbér, R. Pillár, Čonka - Greguš, Štetina - B. Ľupták (60. R. Augustini), Považanec (60. Štefánik), Holúbek (60. Vavrík) - Šimonek (45. D. Guba). Tréner: Ivan Galád.

Zdroj: TASR