MFK Zemplín začal zimnú prípravu

2012-01-05 12:00:00

Na úvodnom tréningu sa zišlo 22 hráčov, medzi ktorými nechýbali ani viaceré nové či staronové tváre.

Futbalisti druholigového MFK Zemplín Michalovce odštartovali včera dopoludnia zimnú prípravu, ktorá bude trvať dva mesiace. Po jeseni štvrtý celok tabuľky plánuje odohrať približne 10 zápasov, ktoré poslúžia aj na otestovanie nových tvárí v mužstve. Na prvom tréningu zimnej zaberačky sa zišlo týchto 22 futbalistov: brankári Bréda a Brudňak a hráči do poľa Jakubčo, Waseem, Vanák, Dargaj, T. Chovanec, Ruskovský, Škvarka, A. Ceesay, Kovaľ, O. Špilár, Gamkrelidze, Korijkov, Kunca, Zonzon, Krmpotič, Š. Pčola, Nohýnek, Mihok, Krbeček a S. Danko. Z rôznych príčin chýbali Hottek, P. Le Giang a L. Hruška, ktorí by sa do tréningového procesu mali zapojiť v najbližších dňoch.

Z hráčov, ktorí obliekali dres Michaloviec v jeseni, už v klube nepočítajú s Dolným, Kakom, Sambom, Fótyikom a A. Hesekom, na odchode sú aj E. Le Giang, Nohýnek a Zonzon. „S mužstvom sa pripravujú aj noví hráči, prevažne do ofenzívy. Pribudli útočníci Tomáš Chovanec z Třinca a Čech Tomáš Krbeček z Ružomberka a ofenzívny stredopoliar Štefan Pčola zo Sniny. Z Olomouca sa vrátil Josef Hořava a z hosťovania v Rimavskej Sobote Georgii Gamkrelidze,“ vymenoval nové či staronové tváre v tíme predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. S druholigovým celkom sa pripravujú aj stredopoliar Marek Mihok z rezervy a stopér Ľubomír Korijkov z dorastu.


Na rozdiel od vlaňajška zemplínsky celok počas tejto zimy neabsolvuje žiadne sústredenie, pripravovať sa bude v domácich podmienkach. „Počas prvých desiatich dní budeme trénovať vo veľkých objemoch, behanie budeme striedať s posilňovňou. Postupne sa zameriame na hernú stránku, systém hry či taktiku, na čo nám poslúžia aj prípravné zápasy s veľmi kvalitnými súpermi,“ prezradil tréner mužstva Vlastimil Petržela, ktorému bude aj naďalej asistovať trojica Ondrej Duda, Marek Ondrík a Bogdan Stefanovič.

14. 1. FK Bodva Moldava nad Bodvou - Michalovce
17. 1. FK Dukla Banská Bystrica - Michalovce
21. 1. Michalovce - 1. FC Tatran Prešov
25. 1. FK Senica - Michalovce
27. 1. FC Spartak Trnava - Michalovce
4. 2. Michalovce - 1. HFC Humenné ?
7. 2. Michalovce - FC Lokomotíva Košice
14. 2. Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou
18. 2. MŠK Žilina - Michalovce
25. 2. Michalovce - Slavoj Trebišov