Medzi druholigovými šestnástkami

2011-12-16 12:00:00

Denník Šport mapuje aktuálnu situáciu v druholigových kluboch, medzi ktorými nechýba ani MFK Zemplín Michalovce.

Po skončení jesennej časti nastúpili na dovolenku ako prví hráči Moldavy a dnes si posledný raz v tomto roku zatrénujú Liptáci a Myjavčania. Mužstvá začnú zimnú prípravu 9. januára okrem Michaloviec (4. januára) a Podbrezovej (16. januára). V prehľade klubov uvádzame v zátvorke počet bodov, ktoré nazbierali v 18 jesenných kolách.

TJ SPARTAK MYJAVA(42)
Spartakovci sa vrátili opálení zo spoločnej dovolenky v Dubaji, ktorú dostali od sponzorov za úspešnú reprezentáciu klubu a mesta v tomto roku. V tréningovom procese pokračujú zábavnou formou, v utorok si zahrali s výberom fanúšikov a dnes sa tešia na predvianočné stretnutie na ihrisku i pri stromčeku. „V druhom januárovom týždni budeme na sústredení v Rajeckých Tepliciach, potom sa budeme pripravovať už len doma, keďže viacerí chalani pracujú. V prípravných stretnutiach budeme hrať napríklad s Trnavou, Dunajskou Stredou, Zlatými Moravcami, Trenčínom a 18. februára so Slovanom, ktorý nás pozval na generálku. Zdá sa, že mužstvo zostane spolu,“ dodal tréner Ladislav Hudec.

ŽP ŠPORT PODBREZOVÁ(35)
Železiari sa rozlúčili s úspešným futbalovým rokom miniturnajom v telocvični a spoločnou večerou. Tri dni pred začiatkom zimnej prípravy absolvujú lekárske prehliadky. Argentínčan Pablo Podio by mal začať s rehabilitáciou po operácii predného krížneho väzu v polovici januára po návrate z Argentíny. „Chceme oživiť káder na dvoch-troch postoch. V pláne máme sedem prípravných zápasov, prvý 28. januára s Duklou Banská Bystrica, počas sústredenia v Nemšovej budeme hrať aj s Trnavou a po návrate s Ružomberkom,“ doplnil tréner Jaroslav Kentoš. 

MFK DOLNÝ KUBÍN(30)
Bodku za úspešnou jesennou časťou dalo mužstvo týždeň po záverečnom kole na klubovom večierku. „Káder chceme udržať pokope, jednu-dve zmeny nevylučujem. Dúfame, že mesto aj v budúcom roku nájde spôsob, ako nám pomôcť,“ poznamenal prezident klubu Ivan Tittel.

MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE (30)
„Káder sa zmení, pretože s niektorými už nepočítame a niektorým sa skončilo hosťovanie, hráči Žiliny budú u nás do konca tohto ročníka. Na jar by sme sa chceli vrátiť k výkonom z prvej tretiny súťaže, po ktorej sme boli na prvom mieste a pokúsime sa zmazať nepriaznivú bilanciu zo záveru jesene, keď sme zo siedmich stretnutí päť prehrali. Káder s vekovým priemerom dvadsať a pol roka sa nedokázal vyrovnať s tlakom verejnosti a médií, skúsenejšie mužstvo by to zrejme zvládlo,“
 podotkol Igor Šoltinský, predseda predstavenstva MFK Zemplín. 

ŠK SFM SENEC(23)
Ako nás informoval vedúci mužstva Lukáš Matlák, bodkou za jeseňou bol spoločný obed hráčov s predstaviteľmi klubu. Hosťovanie sa skončilo Bognárovi a Gabrielovi. Súčasťou zimnej prípravy bude kondičné sústredenie v Kokave nad Rimavicou a 11 prípravných stretnutí, okrem iných so Senicou, Slovanom, Zlatými Moravcami a Nitrou.

FK BODVA MOLDAVA NAD BODVOU (22)
Pri Bodve zrejme neboli radi, že sa jesenná časť skončila, pretože hráči pod vedením nového trénera Vladimíra Goffu dostali krídla. Brazílčan Bernardo Frizoni a Japonec Nakamura odcestovali domov. „Dúfam, že sa o mesiac a pol vrátia a od 19. do 25. januára absolvujú sústredenie vo Vysokých Tatrách. Chystáme svieži vietor do klubu s dôrazom na pracovitosť a kvalitu,“ podčiarkol Goffa. V pláne prípravných stretnutí figuruje len jediný súper z najvyššej súťaže – MFK Košice. 

MFK DUBNICA NAD VÁHOM (21)
Mužstvo si s chuťou zahralo na Memoriáli Vlastimila Opálka v trnavskej športovej hale, v predvečer Mikuláša si mladíci vyčistili kopačky, odovzdali tréningové veci a v dobrej nálade sa rozišli domov.„Do zimnej prípravy by sa mali zapojiť aj Božoň s Mrvom, ktorým sa skončilo hosťovanie v Púchove respektíve Dolnom Kubíne. V Dubnici máme dobré podmienky na tréning, no naplánovali sme aj týždňové sústredenie. Zo súperov spomeniem Žilinu, Trenčín, Trnavu, Zlaté Moravce a Ostravu,“ informoval nás asistent trénera Dušan Kramlík.

MŠK RIMAVSKÁ SOBOTA(20)
Po poslednom jesennom kole frčal medzi Soboťanmi dva týždne hokejbal na umelej tráve, alebo na betóne. Dva dni bez trénerov Branislava Mráza a Miroslava Špačka, ktorí sa zúčastnili na trénerskej konferencii v Senci. „Takýto seminár by mal byť častejšie, ako len raz do roka,“ podotkol Mráz. Mestský klub pracuje v skromných podmienkach, no voči hráčom nemá podlžnosti. Hosťovanie sa skončilo Matúšovi Pekárovi, Leškovi, Janecovi, Mravcovi, Pisárikovi a Gamkrelidzemu, aj zotrvanie Sedláka je otázne.

MFK RUŽOMBEROK B (19)
Tréner Vladimír Rusnák predĺžil zmluvu do konca prebiehajúceho ročníka. „Za pomerne krátky čas som získal dôležité poznatky o mužstve. Viem, kto by mal odísť a kto zostať. ,B' mužstvo musí mať svoje jadro, svojich kľúčových hráčov,“ zdôraznil. V posledný novembrový deň rozvoniavala na Hrabove kapustnica pre 35 ľudí. „Chutila aj ženičkám z práčovne, šoférom autobusov, ktorí vozia hráčov i ďalším, ktorí nám pomáhajú, takisto generálnemu riaditeľovi klubu Milanovi Baraníkovi, ktorý prišiel medzi nás,“ konštatoval vedúci mužstva Peter Adamčiak, ktorý si pochvaľuje spoluprácu s Liptovským Hrádkom, kde na jeseň hosťovali Sobota, Oravec a Rakučiak.  

FC PETRŽALKA 1898 (18)
Čierno-bieli mali po poslednom jesennom zápase so Sencom týždeň voľno a potom dva týždne hrali medzi sebou miniturnaj. Asistent trénera a zároveň vedúci mužstva Emil Stranianek počítal každému hráčovi body, skóre a na záverečnom tréningu turnaj vyhodnotil. „Najúspešnejší boli Peter Drobňák a Martin Luhový, ale Mikuláša dostali aj tí, ktorí nevyhrali,“ poznamenal Stranianek. Ako sme už informovali, z mužstva odišli Martin Švec (Spartak Trnava) a Martin Luhovový (ViOn Zlaté Moravce). Zlá finančná situácia klubu má za následok aj to, že FC Petržalka 1898 už nie je zriaďovateľom Súkromnej športovej strednej odbornej školy M. C. Sklodowskej v Bratislave so študijnými odbormi športový manažment, výživa a šport. Zriaďovateľom sa stal Polygraf - Venglošova futbalová akadémia. 

FK LAFC LUČENEC (16)

Hráči trénovali ešte týždeň po skončení jesennej časti. „Budeme musieť prehodnotiť káder mužstva a platy hráčov, viacerí ich mali nadhodnotené, čo jesenná časť potvrdila. K zmenám dôjde aj vo funkcionárskom zbore. Na budúci štvrtok hráčom vyplatíme podlžnosti z jesene. Peniaze sa nám podarilo zohnať. Mesto nám schválilo rovnakú sumu ako pre tento rok, za čo sme im v súčasnej ekonomickej situácii vďační,“ zdôraznil Tomáš Majoroš, generálny manažér LAFC.

MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (16)
Liptáci potiahli futbalový rok do dnešného dňa. „Hrali sme florbal, hokejbal, venovali sme sa prípravným hrám, cvičili sme v posilňovni a skúšali sme nových hráčov,“ konštatoval tréner Peter Kurek. So spoluhráčmi sa rozlúčili Gejdoš, Kočan a Paděra, angažmán v zahraničí si hľadá Labaška.

Zdroj: denník Šport