Jeseň v podaní A - mužstva MFK Zemplín I.

2011-12-13 12:00:00

Michalovský seniorský celok obsadil po jesennej časti II. futbalovej ligy štvrtú priečku v tabuľke.

Účastník druhej najvyššej futbalovej súťaže MFK Zemplín Michalovce sa pred štartom ligy netajil tým, že sa chce pobiť o postup do Corgoň ligy. Ambiciózny tím cítil pod vedením skúseného českého trénera Vlastimila Petrželu historickú šancu, pretože súťaž nemala pred jej začiatkom žiadneho jednoznačného favorita. 

Výborný štart

Michalovčania odštartovali novú sezónu domácim zápasom proti Lučencu, ktorý zdolali 2:1. Následne cestovali na pôdu ružomberskej rezervy, kde po strhujúcom finiši vydolovali aspoň bod za remízu 3:3. V treťom kole privítal MFK Zemplín doma ambiciózneho nováčika z Myjavy. Toho po góle Serečina z 86. minúty porazili so šťastím 1:0. Následne o týždeň Michalovce nezaváhali ani v Dubnici a prvýkrát sa dostali na čelo tabuľky. Tímu sa darilo aj naďalej, v 5. kole II. ligy pred vlastným obecenstvom zdolal rozdielom triedy Rimavskú Sobotu a v 1. kole Slovenského pohára (SP) vyhral aj v Liptovskom Mikuláši 1:0.

Na ďalší zápas cestovali Zemplínčania na opačný koniec republiky - do bratislavskej Petržalky. Po zbabranom prvom polčase prehrali 0:2, ale o týždeň už svoje zaváhanie doma napravili. Po výbornom výkone porazili druhého nepríjemného nováčika ŽP Šport Podbrezová hladko 3:0. Prvá domáca strata prišla v šlágri 8. kola, keď so Sencom sa zverenci trénera Petrželu rozišli zmierlivo 2:2. Pred týmto duelom prišli o svojho najlepšieho strelca Filipa Serečina, ktorý prestúpil do Ružomberku. Namiesto neho prišiel skúsený útočník Andrej Hesek, naposledy pôsobiaci v Banskej Bystrici. A práve proti „svojim“ si odbil premiéru v žlto-modrom drese, ale domácej prehre po penaltovom rozstrele v 2. kole SP nezabránil. V tomto zápase podali Michalovce najlepší výkon jesene.

Vypadnutie z pohára Michalovčanmi neotriaslo, pretože následne vyhralo v Liptovskom Mikuláši 2:1, doma v derby s Moldavou nad Bodvou 1:0 a v Dolnom Kubíne rovnako 1:0. Stále boli na najvyššom stupni v tabuľke, ale stále im bol v pätách myjavský nováčik. Výkony mužstva však neboli také, ktoré by uspokojili náročného michalovského fanúšika. V prvom kole druhej časti súťaže prišla druhá prehra celku, v Lučenci nestačil na LAFC po výsledku 0:2. MFK Zemplín prišiel o líderskú pozíciu a v 12. kole doma prekvapujúco prehral s Ružomberku B 2:3. O týždeň prišiel na rad zápas jesene proti Myjave, ktorý bol na prvom mieste tabuľky. Najslabší výkon znamenal porážku 0:3... V 15. kole Michalovce opäť na vlastnej pôde nevyhrali (s Dubnicou remizovali 0:0) a prvé miesto sa im stále viac vzďaľovalo. Po prehre v Rimavskej Sobote 3:4 nasledoval pokles až na 4. priečku. V predposlednom jesennom dueli doma po veľkom trápení konečne zabrali naplno, keď zdolali najtesnejším rozdielom Petržalku. Záverečná prehra v Podbrezovej znamenala konečné štvrté miesto po jeseni. Tím z metropoly Zemplína stráca na vedúcu Myjavu 12 bodov.

Zdroj: denník Korzár