Útočník Jozef Dolný sa zotavuje po zranení

2011-11-12 12:00:00

Pred týždňom v Rimavskej Sobote nedohral zápas michalovský Jozef Dolný, preto sme zisťovali, čo sa mu stalo.

V utorkovom stretnutí proti Petržalke chýbal na súpiske MFK Zemplín Michalovce okrem iných aj mladý útočník Jozef Dolný. Ten ešte odohral celý prvý polčas v predchádzajúcom zápase v Rimavskej Sobote, ale potom sa už na ihrisku neobjavil. Prečo? „Približne v 35. minúte zápasu v Gemeri som si prehodil loptu cez protihráča a hneď nato som išiel do hlavičkového súboja s ďalším. Avšak dostal som kopačkou do ramena a potom som si udrel hlavu. Ale ako, to neviem,“ prezradil 19-ročný Jozef Dolný a pokračoval: „Potom ma odniesla za postrannú čiaru, kde mi povedali, nech neriskujem, ale ja som to chcel ešte skúsiť. Prišiel som na ihrisko a rozkrútila sa mi hlava až tak, že som nevedel, ktorá brána je naša...“ Kmeňový hráč Tatrana Prešov, ktorý je v Michalovciach na polročnom hosťovaní bol dokonca taký dezorientovaný, že nevedel, kde má stáť pri štandardnej situácii súpera. Aj sa naňho tréner Vlastimil Petržela preto vykričal...

Ďalšou zaujímavosťou je aj to, že Jozef Dolný si nepamätá ani to, že MFK Zemplín dostal v 39. minúte gól z kopačky Gabriela Pisarika, hoci v tom čase ešte bol na ihrisku. „Už si spomínam len nato, ako ma brali cez polčasovú prestávku do šatne, kde sme čakali na príchod sanitky,“ povedal michalovský futbalista, ktorého privolaná záchranka odviezla do rimavskosobotskej nemocnice. „Bol som tam až do pondelka. Skôr ma nechceli pustiť kvôli tomu, že som bol trochu v bezvedomí a mal menšiu amnéziu. Nebolo to nič príjemné,“ doplnil.

Jozef Dolný prišiel hneď v utorok povzbudiť svojich spoluhráčov v súboji proti FC Petržalka 1898, ktorý nakoniec Zemplínčania doviedli do víťazného konca. „Chcel som prísť pozrieť chlapcov, tak som prišiel s otcom, pretože ja som ešte po otrase mozgu nemohol šoférovať. Zápas bol náročný, ale je výborné, že sme po nepresvedčivých výsledkoch doma opäť dokázali zabodovať naplno. To je dôležité,“ uviedol rodák z dedinky Dúbrava, ktorý zatiaľ trénovať nemôže. „Po vyšetreniach v Prešove, ktoré ukázali, že všetko je v poriadku, mi doktori vraveli, aby som si od futbalu na minimálne 10 dní oddýchol. Veľmi mi však chýba, nuž verím, že už počas nasledujúceho týždňa pomaličky začnem s ľahkým tréningom,“ uviedol na záver Jozef Dolný.