Návraty k víkendovým zápasom áčka aj béčka

2011-11-07 12:00:00

Denník Korzár vo svojom dnešnom vydaní priniesol návraty zo zápasov áčka a béčka MFK Zemplín Michalovce.

Gólová prestrelka body Zemplínčanom nepriniesla

MFK Zemplín prehral štvrtý z posledných piatich zápasov, tentoraz nestačil na Rimavskú Sobotu. V tabuľke klesol už na štvrtú priečku. 

Ani tri strelené góly nestačili MFK Zemplín vonku na čo i len bod. V bláznivom sobotňajšom stretnutí prehrali michalovskí druholigoví futbalisti na pôde Rimavskej Soboty 3:4, keď až tri presné zásahy inkasovali počas prevahy o jedného muža. Zemplínčania prehrali polčas 0:1 a hneď po prestávke vylúčil rozhodca domáceho obrancu Rubinta, čo však hostia nevyužili.

Presilovku nevyužili

Zverenci trénera Vlastimila Petrželu sústavne doťahovali náskok súpera, ale na štvrtý gól Soboťanov už odpovedať nedokázali. „Hneď od úvodu zápasu sme sa usadili na polovici domáceho celku a skóre mohol otvoriť Dolný, ale v nájazde na brankára neuspel. Domáci mali v prvom polčase jednu štandardku a tú aj využili na strelenie gólu,“ rozhovoril sa stredopoliar MFK Zemplín Pavol Ruskovský a pokračoval: „Po prestávke hneď v úvode stiahol Rubint v šestnástke Špilára a Hottek nariadenú penaltu premenil. V presile o jedného hráča sme súpera zatlačili ešte viac, ale dostali sme góly po školáckych chybách.“

Jasné penalty

Málokedy sa stane, že rozhodca vylúči domácemu tímu hráča a nariadi proti nemu až dve penalty. V Rimavskej Sobote tomu tak bolo, ale domácich to nepoložilo. „Kuriózny bol náš gól na 2:2, ktorý si vsietil skúsený Pisár do vlastnej brány. Obe jedenástky, ktoré sme kopali boli, tá druhá bola nariadená za faul na Škvarku. Za stavu 4:3 pre domácich sme mali dobré šance na vyrovnanie, ale nepremenili sme ich. Sme už zúfalí, prehrávame zápasy, v ktorých si to nezaslúžime. Už zajtra nás čaká posledný domáci zápas jesene proti Petržalke a jednoznačne chceme vyhrať,“ zdôraznil Pavol Ruskovský, ktorý však v tomto zápase bude chýbať, pretože na Gemeri dostal štvrtú žltú kartu. Zápas s Petržalkou má úvodný výkop zajtra o 13.30 hod.

Michalovská rezerva doma opäť nadeľovala

Bardejovskú Novú Ves porazila rozdielom triedy 3:0. Hostia predviedli solídny futbal, ale v koncovke neboli úspešní.

V prvom odvetnom kole Majstrovstiev regiónu Východ privítalo „béčko“ MFK Zemplín Michalovce na svojej pôde súpera z Bardejovskej Novej Vsi, ktorú zdolali hladko 3:0. Aj keď výsledok hovorí jasne v prospech Zemplínčanov, hostia sa nemajú začo hanbiť, veď aj oni sa svojim kvalitným výkonom postarali o výborný futbal.

Spravodlivý výsledok

Michalovčania hneď z prvej strely na bránu dokázali vsietiť gól. V 14. minúte vyslal spoza šestnástky nechytateľný projektil kapitán Marek Mihok. „Boli sme lepší po všetkých stránkach, hoci aj súper hral veľmi dobre kombinačne. V ideálnom počasí na rovnom teréne sme zaslúžene triumfovali. Strelili sme krásne góly, hlavne Mihok. Zápas sa divákom musel páčiť,“ povedal po stretnutí spokojný domáci tréner Ondrej Duda, ktorý so svojim tímom po týždni opäť vyhral nad súperom rozdielom triedy.

Málo efektívni

Trošku iný názor na stretnutie mal kormidelník Bardejovskej Novej Vsi František Šott, ktorý ho zhodnotil takto: „Podľa mňa sme videli vyrovnaný zápas, v ktorom sme z dvoch prvých striel na našu bránu dostali dva góly. Nám chýbala väčšia odvaha v útoku, boli sme málo efektívni a viaceré šance sme nedotiahli do konca. Za stavu 0:0 sme mali dobrú šancu, ktorú nám zmaril výborný zákrok brankára Brudňaka. Keby sme dali my prvý gól, zápas by sa vyvíjal úplne inak,“ skonštatoval F. Šott.

Zdroj: denník Korzár