Starší dorastenci nestačili na Dubnicu

2011-11-02 12:00:00

Zverenci Alberta Rusnáka prehrali 1:3, čím sa skončila ich štvorzápasová šnúra bez prehry.

Prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce na vlastnom trávniku nestačili na rovesníkov z Dubnice nad Váhom, ktorým podľahli 1:3. Jediný gól Michaloviec zaznamenal útočník Martin Regali z pokutového kopu. Mladší dorastenci zaknihovali remízu 1:1, keď sa presadil Jozef-Šimon Turik.

 Starší dorastenci 

Zápas sa hral na hlavnom ihrisku MFK Zemplín a lepšie ho odštartovali hostia z Považia, ktorí sa už v 11. minúte ujali vedenia po presnej strele Šmahajčíka zvnútra šestnástky - 0:1. O tri minúty zahral nebezpečne štandardku jeho spoluhráč Behan, domáci však odolali. Michalovce sa do prvej šance dostali v 17. minúte, po rohovom kope však zachránil na bránkovej čiare gólman Kukuliaš. Hneď o minútu nato Fedor pekne uvoľnil Regaliho, ktorý z uhla napálil loptu do bočnej siete. V 23. minúte vystrelil spoza šestnástky Hromada mimo brány, o minútu nato aj Števček na opačnej strane. Domáci boli aktívnejší a do šance sa dostal Fedor, ktorý po prihrávke Hromadu nechal vyniknúť brnakára Dubnice. Zemplínčania sa dočkali v 32 .minúte, prenikajúceho Regaliho zastavila obrana hostí v pokutovom území len za cenu faulu a sám faulovaný sa z bieleho bodu nemýlil - 1:1. Potom si zverenci Alberta Rusnáka vypracovali dve obrovské šance na skórovanie: v 37. minúte Danko v nájazde neuspel zoči-voči brankárovi Kukuliašovi a o dve minúty ten istý hráč prihral Regalimu, ktorý však z päťky trestuhodne prestrelil. V závere polčasu tak opäť udreli hostia, po centri z ľavej strany využil Šmahajčík zlé vybehnutie Brédu a hlavou poslal svoj tím do vedenia - 1:2.

 

Cez prestávku urobil domáci kormidelník dve zmeny v zostave a hneď v úvode striedajúci Jacko zakončil iba do brankára hostí. V 49. minúte sa Dubnica presadila aj tretíkrát, po štandardnej situácii poslal Liener hlavou loptu do Brédovej svätyne - 1:3. O šesť minút mohli Považania zvýšiť svoj náskok, ale po centri Briganta hlavičkoval Števček tesne mimo brány. V 59. minúte po prihrávke Regaliho zblízka minul bránu útočník Špilár. Na rozdiel jediného gólu mohol v 71. minúte znížiť Kiss, ale v tutovke netrafil Kukuliašovu svätyňu. Posledné slovo zápasu patrilo hosťujúcemu Šmahajčíkovi, ktorý bol blízko hetriku, no jeho tvrdú strelu spoza pokutového územia zneškodnil domáci brankár Bréda.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica 1:3 (1:2)

Góly: 32. Regali (11 m) - 11. a 43. Šmahajčík, 49. Liener

Rozhodoval: Mojsej - 150 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Hutaj, Korijkov, Mano (46. J. Šimko), J. Greško - S. Danko, J. Kiss, Hromada, P. Fedor (46. L. Jacko) - O. Špilár (61. Štofík), Regali

Mladší dorastenci

Tréner Ján Gajdoščík: "Hrali sme s kvalitným súperom a v prvom polčase sme nevyužili viacero výborných príležitostí na skórovanie, vrátane pokutového kopu, ktorý zahodil Turik. Pred odchodom do šatní ešte neuspeli Kocselník a Vožný. Kolesárovi rozhodca neuznal gól. Po zmene strán sa naša hra zlepšila, ale pred uplynutím hodiny hry sme inkasovali. Vyrovnať sa nám podarilo tri minúty pred koncom, keď sa presadil Turik."

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica 1:1 (0:0)

Gól MI: 77. Turik

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - D. Horňák, Havrila, T. Tomko, M. Gomboš - Koscelník (52. P. Petričko), Grič, Turik, L. Tóth - T. Kolesár, T. Vožný