V zemplínskom derby veľa šancí a poltucet gólov

2011-10-24 12:00:00

Ljubarskij: "Výsledok teší, ale ešte viac výkon." Duda: "Takmer všetko, čo prešlo do našej šestnástky, zaváňalo gólom."

Po troch rokoch sa opäť odohralo na trávniku zemplínske derby. Humensko-michalovský súboj  mal podtón duelu mladých celkov na oboch stranách, čo sa názvu týka, humenské áčko privítalo michalovskú rezervu. Kto z divákov prišiel tento zápas pozrieť isto nebanoval. Otvorená hra, mnoho šancí, poltucet gólov, popri tom dvakrát brvno, vykopávanie lopty z bránkovej čiary, či bravúrne zákroky gólmanov.

Chýbali skúsenosti

Na michalovskej lavičke sa objavil po pauze (zahraničné angažmán) Ondrej Duda. Preň malo derby aj špecifickú príchuť, pretože tento sninský rodák pôsobil pred odchodom do MFK Zemplín práve v Humennom. Výsledok ho teda ako uvítanie v chladnom slovenskom počasí nehrial. "Takmer všetko zo strany domácich zaváňalo gólom, doslova každý center, či akcia. Zaslúžene vyhrali. My sme sa snažili hrať otvorený futbal, neprišli sme betónovať, hralo sa hore - dolu, diváka isto futbal uspokojil, domácich priaznivcov aj gólovo zahrial. Chýbali nám hráči z A-mužstva, všetko tu boli dnes naši mladíci, dokonca aj trojica z dorastu. Aj my sme si po prestávke vytvorili šance, tri čisté isto boli. Futbalista s väčšími skúsenosťami by ich premenil. Čo už, takéto duely   sú pre mladých školou, nútia ich na sebe pracovať a myslím si,  že to bude dobré," podotklol Ondrej Duda.

Hra viac ako výsledok

Humenčania museli zostavu v derby meniť. Zásadnou absenciou bol tréner Ljubarskij, ktorý kvôli stopke za žlté karty viedol mužstvo iba spred lavičky. Zloženie radov sa preskupilo, futbalisti 1. HFC Humenné šľapali od prvej minúty. V koncovke boli efektívni, poltucet gólov si podelili piati futbalisti. Prácu však mal aj brankár Pillár, keďže pod dojmom náskoku vzniklo aj pár okienok v defenzíve. "Bol to z našej strany veľmi dobrý výkon. Chceli sme hrať zodpovedne, súpera napádať už pri jeho rozohrávke, tlačiť ho do úzkych. Teší ma, že v kabíne povedané sa hrou prenieslo aj na trávnik. Výsledok je pekný, šancí bolo veľa, divák mohol odchádzať spokojný.  V oboch kádroch prevažujú mladí hráči, bol to behavý futbal, ak vyhráte o šesť gólov, je to vždy príjemné, čo ma však teší ešte viac, bola naša hra. I keď za stavu 4:0 sme trochu povolili v obrane, chceli sme byť až príliš profesorskí, čo ponúklo šance aj súperovi," konštatoval Russlan Ljubarskij.

Okrem gólov...

12. minúta: Priamy kop Hreška tečovaný v múre vyškriabal Makeľ bravúrne spod brvna, 33. minúta: Sima hlavičkoval do brvna, dorážka Voroňáka míňa žrď, 36. minúta: Sima v tutovke hlavou tesne vedľa, 46. minúta: S. Karnajovi v prieniku vzal loptu z kopačky Makeľ, 65. minúta: prienik Jurova zastavil v poslednej chvíli vkĺzačkou Podhorín, 89. hlavička Parasku z päťky Hrindu iba vystrašila..., resp.: 52. Regáli sa dostal až pred brankára Pillára, po kľučke zakončuje, ale loptu spred čiary odvracia Pavol Šuľák, 68. minúta: v tutovke sa ocitol  Ďuďa, ale z 10 m prestrelil, 80. prienik Regáliho pred Pillára, ktorý jeho strelu nohou tečoval, loptu oblúčikom padajúcu do brány odvrátil "sviečkou" Paraska, dopadla od brvna k Forgáčovi, ktorý z 10 metrov minul...

Zdroj: denník Korzár