MFK Zemplín Michalovce dnes čaká zápas jesene

2011-10-22 12:00:00

Dnes nastúpi u lídra v Myjave, ktorý má na svojom konte jedinú prehru - s Michalovcami.

Šláger jesene! Dnes o 14. hodine je na myjavskom štadióne naplánovaný druholigový duel medzi domácou TJ Spartak a MFK Zemplín Michalovce. Myjavský nováčik má na čele tabuľky štvorbodový náskok pred zemplínskym celkom.

Michalovčania naposledy doma prekvapujúco prehrali s ružomberskou rezervou 2:3, čo im pred najdôležitejším zápasom jesennej časti na pohode rozhodne nepridalo. „Každá domáca prehra je nepríjemná. Z nešťastnej prehry sme sa museli otriasť čím skôr. Teraz chceme stratené body získať späť,“ prezradil kapitán MFK Zemplín Jakub Hottek.

Ambiciózny myjavský nováčik kráča súťažou suverénne a po trinástich zápasoch má na svojom konte iba jedinú porážku. Neuspeli práve s Michalovcami, ktorým podľahli 0:1. „Takýto súper nám vyhovuje. Doma sa nebudú nikam ponáhľať, my budeme dobíjať ich bránu a podľa mňa rozhodne to, kto dá prvý gól,“ mienil 28-ročný český legionár v žlto-modrých službách, ktorý dnes nastúpi v stopérskej dvojici po druhýkrát s krajanom Stanislavom Nohýnkom, ktorý je už v poriadku.

Zverenci Vlastimila Petrželu v ostatných dvoch dueloch nebodovali, prípadná tretia porážka by ašpirantovi na postup poriadne skomplikovala situáciu. „Posledné dve porážky sme si už rozobrali. V Myjave chcem zvíťaziť. Základom je nedostať gól, musíme si dať pozor hlavne na štandardky domácich,“ dodal na záver Jakub Hottek. Michalovskému celku dnes budú chýbať Jaroslav Dargaj, ktorý má stopku za štyri žlté karty, pre zranenie Luboš Hruška a Emil Le Giang a pre reprezentačné povinnosti Miloslav Bréda, Róbert Kovaľ a Oliver Špilár.

Zdroj: denník Korzár