MFK Zemplín zajtra o návrat na stratenú pozíciu

2011-10-15 12:00:00

Netradične v nedeľu privíta rezervu MFK Ružomberok. Situácia v kádri sa zlepšila. Vráti sa Filip Serečin?

Druholigový celok MFK Zemplín Michalovce sa po troch týždňoch predstaví opäť na vlastnom ihrisku, keď privíta rezervný celok MFK Ružomberok B. Zápas sa odohrá netradične v nedeľu o 14.30 hod.

Pred týždňom Zemplínčania neuspeli na pôde Lučenca, kde prehrali 0:2. Pre Michalovce to bola druhá porážka v sezóne a zároveň koniec ich päťzápasovej šnúry bez prehry. „Bol to veľmi ťažký a bojovný zápas, v ktorom sme sa nedokázali presadiť v koncovke a nakoniec sme prehrali,“ rozhovoril sa stredopoliar MFK Zemplín Peter Jakubčo, ktorého tréner Vlastimil Petržela vystriedal už v 34. minúte. „Duel v Lučenci mi vôbec nevyšiel, spokojný nebol ani tréner, preto som išiel dole tak skoro,“ prezradil 20-ročný defenzívny štít.

Minulotýždňové zaváhanie Michaloviec využil nováčik z Myjavy, ktorý sa domácim víťazstvom nad Rimavskou Sobotou dostal na prvé miesto. „Vôbec som nečakal, že Myjave sa bude dariť tak dobre. Zajtra dopoludnia hrá v Petržalke, kde by už mohla zakopnúť, aby sme sa mohli vrátiť na vedúcu priečku v tabuľke,“ uviedol odchovanec stropkovského futbalu, ktorý do metropoly Zemplína prišiel z materského klubu pred rokom v lete. Michalovciam zajtra bude chýbať iba zranený Emil Le Giang, zvyšok kádra je v poriadku, naplno začali zarezávať už aj stopéri Hruška s Nohýnkom.

Na MFK Zemplín čaká zajtra ružomberská rezerva, s ktorou sa už v tejto sezóne raz stretli a na jej pôde remizovali 3:3. Liptáci pred týždňom vymenili trénera, búrliváka Ladislava Molnára nahradil skúsený Vladimír Rusnák starší. „Očakávam náročný zápas ako naposledy, tentoraz budeme hrať doma a chceme zvíťaziť,“ odhodlane dodal P. Jakubčo, ktorý v zápase možno narazí aj na bývalého spoluhráča Filipa Serečina, ktorý prednedávnom prestúpil do Ružomberka a naposledy rozhodol o výhre rezervy nad Petržalkou. „Ak príde, tak určite si na neho budeme dávať veľký pozor, pretože je to kvalitný hráč a zakončovateľ,“ povedal na záver P. Jakubčo.

V Michalovciach bude nedeľa futbalová, keďže okrem druholigového „áčka“ odohrá v rovnaký deň svoj zápas aj rezerva MFK Zemplín. V zápase 13. kola Majstrovstiev regiónu Východ privíta o 10.30 hod. na ihrisku v Topoľanoch košickú Krásnu nad Hornádom.

Zdroj: denník Korzár