V treťom zápase v rade sme nebodovali

2015-11-28 12:00:00

Tentoraz sme podľahli Ružomberčanom, ktorí u nás zvíťazili 3:1. Jediný náš gól zaznamenal Vernon De Marco Morlacchi.

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce zaznamenali už šiestu domácu prehru v prebiehajúcej sezóne. Vo svojom poslednom zápase na vlastnom štadióne v tomto kalendárnom roku podľahli Ružomberku, na ktorý pred súbojom strácali iba štyri body, 1:3 (1:1). Vo fortunaligovej tabuľke im naďalej patrí desiata priečka so ziskom štrnástich bodov.

Na veľmi ťažkom teréne začali lepšie domáci, hoci do prvej šance sa dostali Ružomberčania, ale pred Zošákom dobre zasiahol Kelemen. Úvodná aktivita priniesla nováčikovi gólovú radosť, pretože v 7. minúte po priamom kope Danka prekonal zblízka na dvakrát Morlacchi - 1:0. O päť minút neskôr už mohli domáci viesť o dva góly, po prihrávke Kuncu však vo veľkej šanci Danko zakončil len do brankára Tofiloského. V 21. minúte sa stalo to isté, čo v predchádzajúcom domácom vystúpení Michaloviec, keď zlyhalo umelé osvetlenie, no tentoraz sa nehralo "len" polhodiny... Prestávka očividne pomohla Liptákom, ktorí boli vo zvyšnom priebehu duelu lepším tímom. Hneď po nástupe na ihrisko to pred Kelemenom párkrát "horelo", ale Zemplínčania odolali. Prvé dejstvo hry sa vša skončilo nerozhodne, lebo v 41. minúte po centri Zošáka z pravej strany sa hlavou presadil Boszorád a bolo 1:1.


Ružomberok pokračoval aj v druhom polčase v nastúpenom trende a už v 50. minúte sa radoval z druhého presného zásahu, o ktorý sa postaral reprezentačný útočník Jakubko. Vyrovnanie mal na kopačke presne po hodine hry Koscelník, ale jeho krížna strela len tesne minula pravú žrď ružomberskej svätyne. Krátko nato vypálil nepresne aj striedajúci Mensah, a to bolo z ofenzívnej snahy Zemplínčanov prakticky všetko. V 68. minúte inkasovali aj tretíkrát, keď center Zošáka odvrátil Perez hlavou len pred Faška, ktorý z prvej prestrelil Kelemena - 1:3. Ružomberok viedol a nakoniec aj vyhral zaslúžene, domáci hrajúci v netradičných ružovo-bielych dresoch výkonom sklamali a pripísali si na svoje konto už dvanástu jesennú porážku.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 1:3 (1:1)

Góly: 7. Morlacchi - 41. Boszorád, 50. M. Jakubko, 68. Faško

ŽK: 56. M. Hamuľak - 37. Ondrek, 43. L. Lupták, 79. Boszorád

Rozhodoval: Jažík - 1 112 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák - M. Koscelník, S. Danko, Bayón (57. Mensah), D. Kunca - M. Hamuľak (77. Montero)

MFK: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Rosa, L. Lupták (59. A. Lovás) – Ondrek - Zošák, Ďubek, Faško (84. Gerát), Boszorád – M. Jakubko (73. Lačný)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 5. decembra o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (19. kolo)