Gólový návrat útočníka Olivera Špilára

2011-10-11 12:00:00

Michalovský zakončovateľ sa v nedeľu po vyše dvojmesačnej pauze vrátil na futbalové trávniky.

Presne 78 dní musel útočník MFK Zemplín Michalovce čakať na druhý zápas v prebiehajúcej sezóne. V sobotu 23. júla odohral za druholigových seniorov Michaloviec v zápase proti Lučencu presne 60 minút a o niekoľko dní nato si na tréningu zlomil nohu, presnejšie predpriehlavkovú kosť.

Nasledovala takmer dvaapolmesačná liečba, ktorá nedovolila mladému zakončovateľovi trénovať. Stalo sa tak až pred vyše dvoma týždňami, kedy začal rodák zo Stropkova ľahko trénovať, od minulého pondelka už začal naplno a v nedeľu sa už dočkal zápasového návratu. Nastúpil v základnej zostave v stretnutí prvoligových dorastencov proti Banskej Bystrici. „Hralo sa mi dobre, mám veľkú radosť, že som sa vrátil na futbalové trávniky. Proti Dukle sme podali celkom slušný výkon, hlavne v prvom polčase. V tom druhom nás súper trošku zatlačil, ale ukázala sa naša kvalita a myslím si, že naše víťazstvo 3:0 je úplne zaslúžené,“ povedal nám krátko po nedeľňajšom stretnutí spokojný Oliver Špilár, ktorý svoj návrat do zápasového kolotoča okorenil poisťujúcim gólom, ktorým v 81. minúte zvýšil na 2:0. „Stano Danko pekne zahral štandardnú situáciu, išiel som do súboja s brankárom a ramenom som sa dotkol lopty, ktorá skončila v sieti,“ opísal nám gólový moment 18-ročný odchovanec stropkovského futbalu.

Útočník Oliver Špilár (vľavo) sa spolu so Stanislavom Dankom teší zo streleného gólu do siete Banskej Bystrice.

Zaujímavosťou je, že Oliver Špilár sa deň pred súbojom proti Banskej Bystrici objavil už aj na lavičke druholigového tímu MFK Zemplín v Lučenci, teda na pôde súpera, proti ktorému odohral posledný duel pred zranením. Do súboja ešte nezasiahol, no opýtali sme sa ho, ako videl zápas on? „V Lučenci je strašné prostredie, asi najhoršie v druhej lige. Bol to ťažký zápas, domáci sa na nás dobre pripravili. Boli vyhecovaní, keďže v ich drese nastúpili aj štyria bývalí hráči Michaloviec. Hral sa bojovný futbal, ktorý nám príliš nevyhovuje, pretože my sa snažíme hrať technický. Prehrali sme však po našich chybách,“ dodal na záver debaty michalovský útočník Oliver Špilár.