Ženský tím smeruje za postupom

2015-11-25 12:00:00

Michalovské futbalistky vedú druhú ligu Východ. V jeseni prehrali jediný zápas, všetky ostatné vyhrali. Tri dokonca dvojciferným rozdielom.

Ženský celok MFK Zemplín Michalovce má za sebou vydarenú jesennú časť v druholigovej súťaži. Družstvo, ktoré nastupuje pod hlavičkou michalovského klubu (predtým fungovalo ako WGF Trebišov), sa stalo jesenným kráľom východnej skupiny, keď v jedenástich dueloch nazbierali tridsať bodov, čo znamená, že dosiahli až desať víťazstiev. Ako sú spokojní s jesennou časťou?

Zaváhanie na Spiši

Zemplínčanky nadviazali na výborné výsledky z uplynulého ročníka. V ňom bojovali o postup do najvyššej súťaže s Kysuckým Lieskovcom, z ktorého napokon vyšli ako porazené. Teraz je vybojovanie prvoligovej miestenky ich jediným cieľom. „Iný sme si ani nemohli dať, lebo po odchode Kysuckého Lieskovca, ktorý však už z prvej ligy odstúpil, máme pri všetkej úcte k ostatným tímom najlepšie družstvo,“ povedal tréner MFK Zemplín Miroslav Kučera. Jeho zverenky dokázali ako-tak potrápiť hráčky Spišskej Novej Vsi, ktorá im aj pripravila jedinú jesennú prehru. „Na jej ihrisku sme dostali päť gólov, pričom počas celej jesene dokopy iba osem... Vtedy sme boli veľmi zlí na výkon dievčat. Všetko to bolo o psychike, mladé hráčky to nezvládli. Už tri-štyri sa pred zápasom triasli a báli sa, čo sa stane, keď prehráme,“ hovoril Kučera, ktorého tešilo, že dievčatám sa vyhýbali zranenia.

Mladé potešili

Po zaváhaní na Spiši už Michalovčanky nestratili ani bod. „Potom to už išlo. S ostatnými zápasmi som bol spokojný, aj s prístupom k tréningom. Boli tam samozrejme aj rezervy, nie vždy mohli hráčky chodiť na tréningy, lebo v kádri máme dievčatá zo širokého okolia,“ uviedol Kučera. Družstvo trénovalo v Košickej Novej Vsi. „Som rád, že tamojší klub nám prenajal ihrisko za dobrú cenu. Niekedy mi chodilo na tréningy aj 22 hráčok, čo je znakom toho, že ideme správnou cestou.“ MFK Zemplín v jeseni nastrieľal suverénne najviac gólov (85) a najmenej ich aj inkasoval (8). Trikrát dokonca dosiahol dvojciferné víťazstvo, dva razy poriadne vyprášil Poprad, raz susedné Humenné. „Máme aj najlepšiu strelkyňu súťaže Zitu Baníkovú, ktorá zaznamenala 19 presných zásahov. Verím, že dariť sa jej bude aj v jari,“ podotkol michalovský lodivod a doplnil: „Tešil ma aj prístup mladých hráčok. Boli právoplatnými členkami kádra, na ktorý post sme ich postavili, tak zahrali dobre a vôbec nebolo badať vekový rozdiel. Tým pádom vznikla aj väčšia konkurencia v tíme.“ 

VÝSLEDKY

Humenné 6:1 (v), 10:1 (d), 4:1 (v)

Poprad 19:0 (d), 18:0 (v)

Lučenec 4:0 (v), 8:0 (d)

Spišská Nová Ves 3:5 (v), 5:0 (d)

Prešov 4:0 (d), 4:0 (v)

KÁDER

Zuzana Forraiová, Anna Vozárová – Viera Strellová, Zita Baníková, Patrícia Bačová, Emília Stredná, Andrea Komáriková, Timea Kondašová, Zuzana Jeleneková, Juliána Šimková, Simona Lukčíková, Katarína Korfantová, Martina Trochanová, Petra Bereščíková, Romana Oláhová, Timea Porteľová, Radka Capiková, Kitti Uzsovicsová, Zuzana Belišová, Tamara Koflanovičová, Vanesa Brezová, Sabína Slivovská, Réka Horváthová.

TABUĽKA

1. Michalovce      11       10       0          1         85:8     30

2. Sp. Nová Ves  11       8          1          2        29:19    25

3. Humenné       11       6          0          5        24:27    18

4. Prešov           11       4          2          5        30:26    14

5. Lučenec         11       2          1          8        17:29     7

6. Poprad           11       1          0          10      7:83      3