Prelomí MFK Zemplín čiernu sériu na Orave?

2011-10-01 12:00:00

V uplynulej sezóne sa Michalovčania z Dolného Kubína dvakrát vrátili s prehrou 0:3.

Druholigový líder MFK Zemplín sa dnes o 14.30 hod. predstaví v zápase 11. kola na pôde štvrtého Dolného Kubína, na ktorý nemajú Michalovčania najlepšie spomienky. V uplynulej sezóne totiž zverenci Vlastimila Petrželu prehrali u tohto súpera dvakrát zhodne 0:3, dnes preto budú chcieť túto čiernu sériu ukončiť. V minulom kole Michalovce doma po tuhom boji tesne zdolali v derby Moldavu nad Bodvou, keď sa víťazným gólom prezentoval stredopoliar Michal Škvarka. „Dostal som dobrú prihrávku od Paľa Ruskovského, trafil som to presne k žrdi a som rád, že to tam padlo,“ rozhovoril sa 19-ročný strelec, pre ktorého to bol druhý presný zásah v drese MFK Zemplín, avšak premiérový v lige, a preto musel do spoločnej kasy v kabíne prispieť nejakým tým eurom.

Zvrátiť nepriaznivú sériu

Ako sme už spomínali, Zemplínčania v minulej sezóne v Dolnom Kubíne dvakrát prehrali rozdielom triedy. Michal Škvarka vtedy ešte v michalovskom tíme nepôsobil, ale o nepriaznivých výsledkoch už počul. „Naším cieľom je zvrátiť túto čiernu sériu. Videli sme DVD z ich posledného domáceho zápasu s Rimavskou Sobotou, v ktorom celý zápas nehrali nič, ale štyrikrát udreli a dali štyri góly. Nebude to ľahký súper, pozor si treba dať na dlhé autové vhadzovania do šestnástky, ktoré realizuje Čarnota. Ideme však vyhrať,“ povedal M. Škvarka.

S početnou podporou

Michal Škvarka je rodákom z Martina, ktorý je blízko Dolného Kubína, preto na tribúnach bude mať kopu známych. „Na zápas sa chystá početná rodina. Ako v každom zápase sa budem chcieť vytiahnuť a predviesť v čo najlepšom svetle,“ dodal kmeňový hráč Žiliny, ktorý sa premiérovo ocitol v nominácii Slovenska do 21 rokov. „Som len medzi náhradníkmi, takže na svoju príležitosť budem čakať doma. Plne sa však sústreďujem na výkony v klube, aby som v ňom podával čo najlepšie výkony,“ uviedol na záver M. Škvarka. Michalovce vycestovali na Oravu už včera popoludní, bez zranenej trojice E. Le Giang, Nohýnek a Hruška.

Zdroj: denník Korzár