Luboš Hruška musí opäť nedobrovoľne pauzovať

2011-09-29 12:00:00

Smoliarovi Lubošovi Hruškovi robí problémy opäť stehenný sval, kvôli ktorému musí nejaký čas pauzovať.

Michalovský defenzívny pilier Luboš Hruška má smoly na rozdávanie. Po tom, čo sa po vážnom zranení achilovky tesne pred začiatkom tejto sezóny vrátil na zelené trávniky, musí už opäť pauzovať kvôli ďalšiemu zraneniu. Český stopér odohral záverečné minúty generálky na súťaž proti Podbrezovej a potom aj celý zápas prvého kola proti Lučencu, no stopku mu "vystavil" natiahnutý stehenný sval. Následne vynechal sedem ligových zápasov a jeden pohárový a opäť nastúpil až v druhom kole Slovnaft cupu proti Banskej Bystrici. K tomu pridal aj štart v ligovom zápase na pôde Liptovského Mikuláša, v nasledujúcom stretnutí už opäť nenastúpil. „Po zápase na Liptove ma zase pichlo v stehennom svale, pre ktorý som musel „stáť“ aj predtým. Nakoniec som išiel na vyšetrenie do Prahy k doktorovi Váchalovi, ktorý mi po povedal, že mám natiahnutý predný stehenný sval. Pauzovať musím dva týždne a potom sa už môžem postupne zapájať do tréningu,“ prezradil nám 24-ročný Hruška.

Ako sme už spomínali, Luboš Hruška v doterajšom priebehu ročníka viac ako dve stretnutia za sebou ešte neodohral, pretože sa zranil. „Strašne ma to mrzí a dúfam, že už sa to zlomí a budem zase dlho zdravý. Asi som mal byť pred štartom súťaže opatrnejší, ale chuť bola do futbalu väčšia ako trpezlivosť,“ povedal bývalý hráč Viktorie Žižkov, ktorý má aj počas zranenia individuálny tréningový program. „Dopoludnia chodím na rehabilitácie, kde mám ultrazvuk, laser a masáže. Popoludní pre zmenu chodím cvičiť do posilňovne,“ pokračoval Luboš Hruška.

A kedy by mala byť opora zadných radov MFK Zemplín Michalovce opäť k dispozícii v majstrovskom zápase? „Dúfam, že už najneskôr proti rezerve Ružomberka by som mohol nastúpiť.“ Okrem Hrušku je zranený aj ďalší český stopér v tíme trénera Vlastimila Petrželu, Stanislav Nohýnek, ktorý od svojho príchodu do metropoly Zemplína odohral len jediný duel proti Podbrezovej. „Stano bol so mnou na vyšetrení v Prahe. On má natiahnuté postranné väzy v kolene a pauzu má asi tri týždne. Kedy však nastúpi, to si netrúfam povedať,“ dodal na záver michalovský obranca.