V derby sa zrodilo tesné víťazstvo MFK Zemplín

2011-09-24 12:00:00

Michalovčania po presnej strele Michala Škvarku zo 74. minúty zdolali Moldavu nad Bodvou tesne 1:0.

Futbalisti druholigového MFK Zemplín si pripísali na svoje konto ďalšie víťazstvo, tentoraz na vlastnom trávniku zdolali vo východniarskom derby Moldavu nad Bodvou tesne 1:0, keď sa strelecky presadil Michal Škvarka.


V derby vyslal prvý strelecký pokus domáci Kunca v 3. minúte, ale spoza obrancu namieril iba do náručia Nováka. O dve minúty vystrelil hosťujúci Labun z priameho kopu do brankáre Le Gianga a na druhej strane chytil Ruskovského strelu gólman Bodvy. V 12. minúte vyslal na domáceho brankára štipľavú strelu Bernardo Frizoni, ale P. Le Giang loptu vyrazil. Hneď o minútu sa po tvrdej strele Ruskovského, ktorú vyrazil Novák len pred seba, dostal do obrovskej šance Kunca, ale z dvoch krokov minul svätyňu hostí. Hráči oboch tímov to väčšinou skúšali strelami spoza šestnástky, na hosťujúcej strane Hanzuš a Nakamuri, na domácej Kovaľ a Hottek, ani jeden z nich však medzi tri žrde nenamieril. Po polhodine hry po centri Ruskovského namieril Hesek iba do Nováka a o chvíľu po Ceesayho prihrávke zakončil nedôrazne Škvarka. Prvú štyridsaťminútovku ukončila nepresná strela domáceho kapitána Hotteka.


Domáci tréner Vlastimil Petržela nebol s prvým polčasom spokojný, čo dokumentoval hneď dvojitým striedaním, Kovaľa nahradil Jakubčo a Kuncu posila z prešovského Tatrana Jozef Dolný. Michalovčania sa naďalej trápili v koncovke, no napriek prevahe v strede poľa sa do vážnejšej šance nedostali. V 54. minúte strieľaný center Ruskovského skončil tesne vedľa Novákovej brány. V 61. minúte sa po rohovom kope Škvarku dostal do zakončenia Ceesay, ale z "malého vápna" nenamieril presne. O päť minút z hranice šestnástky tesne minul hosťujúcu svätyňu Hesek. Zemplín sa zaslúženej odmeny dočkal v 74. minúte, keď sa spoza pokutového územia do lopty oprel Škvarka a presnou strelou k žrdi prekonal gólmana Bodvy. Domáci po tomto momente zvýšili aktivitu, ktorej výsledkom boli dve strely aktívneho Ruskovského. V 84. minúte mohol poistiť víťazstvo lídra súťaže opäť Škvarka, ale zblízka loptu napálil len do Nováka. V závere už michalovskí futbalisti súpera k ničomu nepustili a s prehľadom doviedli zápas do víťazného konca.


MFK Zemplín Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou 1:0 (0:0)

Gól: 74. Škvarka

ŽK: 53. Waseem, 90+. P. Le Giang - 39. R. Novák, 57. Hanzuš, 58. T. Labun, 77. N. Pavlovič, 90+. Pelán

Rozhodoval: Mastiš - 2495 divákov.

MFK ZEMPLÍN: P. Le Giang - Waseem, Hottek, Dargaj, A. Ceesay - Ruskovský, Škvarka, Krmpotič, Kovaľ (46. Jakubčo) - D. Kunca (46. Dolný), A. Hesek (90. Fótyik)

FK BODVA: R. Novák - Pelán, Ojirogbe, N. Pavlovič, Hanzuš - Dyjan, T. Labun, Ribár (63. Timkovič), F. Bernardo - Nakamura (82. Palencsár), P. Húšťava (63. Schnurer)