Filip Serečin drží MFK Zemplín palce

2011-09-13 12:00:00

Útočník podpísal v Ružomberku zmluvu na 4 roky, v Michalovciach strávil výborné obdobie, bude ich sledovať aj naďalej.

Koncom uplynulého týždňa opustil michalovský MFK Zemplín kanonier Filip Serečin, ktorý prestúpil do corgoňligového Ružomberka. V súvislosti s 21-ročným zakončovateľom sa hovorilo o odchode do Senice či Žiliny, ale nakoniec sa rozhodol podpísať s MFK až štvorročnú zmluvu. „Nie je dôležité, na aké dlhé obdobie je zmluva podpísaná, ide hlavne o to, aby bola obojstranná spokojnosť,“ povedal na úvod Filip Serečin, ktorý za klub z Liptova odohral už aj prvý zápas. V piatkovom televíznom stretnutí na pôde FK Senica sa dokonca prezentoval premiérovým gólom, ktorým v 66. minúte znižoval na konečných 1:2 v neprospech Ružomberka. „S premiérovým zápasom som spokojný iba čiastočne, pretože sa nám na senickej pôde nepodarilo získať ani bod,“ pokračoval odchovanec MFK Košice.

Práve z materského klubu prišiel v auguste minulého roku do Michaloviec, najprv na polročné hosťovanie, ktoré sa v zime zmenilo na tvrdý prestup. Filip v michalovskom drese odohral 29 ligových a 2 pohárové zápasy, v ktorých dokopy skóroval 19-krát (z toho 2-krát v pohári). „Na Zemplíne som strávil krásny rok. V klube je všetko na úrovni, mali sme vytvorené veľmi slušné podmienky a snáď sa to odzrkadlilo aj na výsledkoch. Na Michalovce nemôžem povedať jediné krivé slovo, bude mi to všetko chýbať,“ zaspomínal si na pôsobenie v metropole Zemplína Serečin.

Takto sa Filip Serečin pred rokom tešil z premiérového gólu v drese MFK Zemplín v zápase proti ŠK SFM Senec.

Zaujímavosťou je, že Filip absolvoval domácu premiéru v michalovskom klube pred rokom proti SFM Senec (zároveň proti nemu dosiahol premiérový gól) a pred pár dňami sa lúčil s Michalovcami práve pred stretnutím so seneckým tímom. „Je to asi zhoda náhod, že to tak vyšlo, ale asi to tak malo byť,“ s úsmevom povedal 21-ročný útočník a pokračoval: „V každom prípade som veľmi vďačný vedeniu klubu, že sa som mnou takou milou formou rozlúčilo.“

Na záver sme sa 21-ročného útočníka opýtal, či na Michalovce nezanevrie. "Samozrejme, že budem aj naďalej sledovať počínanie MFK Zemplín, hoci len na diaľku. Verím, že budú aj naďalej vyhrávať a zaslúžene postúpia do Corgoň ligy. Držím im palce."