Patrik Le Giang verí v postup cez Banskú Bystricu

2011-09-12 12:00:00

Minulý týždeň mal nesmierne hektický: v stredu sa vrátil z Kazachstanu a vo štvrtok v deň svojich narodenín maturoval.

V posledných dvoch domácich zápasoch proti Podbrezovej a Sencu chýbal v bráne MFK Zemplín gólman Patrik Le Giang. Ten totiž so slovenskou reprezentáciou do 21 rokov odcestoval do Kazachstanu na kvalifikačný zápas o postup na ME 2013. V Almate sa mladíkom s dvojkrížom na krku darilo, pretože na tamojšej horúcej pôde zvíťazili najtesnejším rozdielom 1:0 po góle Arnolda Šimoneka zo 75. minúty. „Zápas bol veľmi náročný aj z toho pohľadu, že sme mali málo času na aklimatizáciu, bol tam časový posun o 4 hodiny dopredu. Súper bol veľmi nepríjemný, jeho hráči počas celého zápasu jazdili a mali niekoľko vyložených šancí. Som veľmi rád, že sme ho zvládli a dotiahli ho do víťazného konca,“ vrátil sa k utorkovému zápasu Patrik Le Giang, ktorý však do neho nezasiahol, dokonca nesedel ani na lavičke náhradníkov. Kormidelník Slovákov Ivan Galád totiž na ihrisko poslal Pavla Bajzu a na lavičku posadil Mateja Rakovana. „Tak na zraze sme boli traja, chytať môže len jeden a je len na trénerovi, pre koho sa rozhodne. Našťastie mu to vyšlo, pretože Paľo Bajza podal vynikajúci výkon a prispel ním k našej výhre. Ja to beriem ako ďalšiu výzvu, aby som na sebe pracoval ďalej a neskôr dostal šancu,“ pokračoval michalovský gólman, ktorý vo štvrtok oslávil 19 rokov.

 Brankár Patrik Le Giang pred necelým týždňom na Športovom gymnáziu v Žiline úspešne zložil skúšku dospelosti.

A práve v deň svojich narodenín musel rodák z Fiľakova na žilinskom Športovom gymnáziu absolvovať maturitné skúšky, ktoré v máji odložil práve kvôli futbalu. Michalovský gólman tak mal uplynulý týždeň veľmi perný. „Áno, prileteli sme v stredu predpoludním, do Žiliny som pricestoval poobede a vo štvrtok ráno som už maturoval. Maturoval som zo slovenského a nemeckého jazyka, biológie a základov športovej prípravy. Jazyky som zvládol na 1 a ostatné dva predmety na 2. Bolo to dosť náročné, najmä to cestovanie, ale som rád, že to mám už za sebou,“ dodal Patrik Le Giang, ktorý má za sebou úspešný týždeň.

Michalovskí futbalisti sa zajtra predstavia do tretice na domácej pôde, no tentoraz nepôjde o ligový duel, ale o zápas druhého kola Slovenského pohára, v ktorom o 16.30 hod. privítajú prvoligový tím FK Dukla Banská Bystrica. „Dukla hrá najvyššiu slovenskú súťaž a bude to nepríjemný súper, no ja si myslím, že každý súper je zdolateľný. Bral by som akýkoľvek výsledok priaznivý pre nás a samozrejme náš postup do ďalšieho kola Slovenského pohára. Pre divákov by bolo zase zaujímavé, keby zápas skončil remízou a rozhodlo by sa v penaltovom rozstrele,“ uviedol kmeňový hráč MŠK Žilina, z ktorého je v metropole Zemplína na ročnom hosťovaní, a na záver dodal: „V našej kabíne vládne dobrá atmosféra, tvoríme skvelú partiu a nič sa nezmenilo ani po menšom zaváhaní v poslednom zápase. Musíme ďalej makať a ísť od zápasu k zápasu.“