Návraty k sobotňajšiemu šlágru kola

2011-09-12 12:00:00

Denníky Šport a Korzár sa vracajú k zápasu MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec.

V šlágri remíza

Líder súťaže prvý raz na domácej pôde zakopol, keď pred návštevou kola remizoval so Sencom. „Nie sme spokojní, chceli sme vyhrať...,“ povedal ľavý obranca MFK Zemplín Michal Vanák. Skóre otvoril krásnou hlavičkou 18-ročný gambijský legionár Ali Ceesay, mladší brat útočníka Žiliny. „Som rád, ale bol by som šťastnejší, keby sme vyhrali,“ konštatoval. Senčanov vrátil do zápasu vyrovnávajúcim gólom kapitán Peter Polgár. „Bol to veľmi dobre kopnutý rohový kop a ja som bol v pravej chvíli na pravom mieste. Do stretnutia sme išli s tým, že chceme zabodovať. Zamerali sme sa na poctivú defenzívu a snažili sme sa byť aktívni aj smerom dopredu, čo sa nám celkom darilo. Duel bol vyrovnaný a otvorený až do konca, mohli sme vyhrať my, ale aj domáci. Sme trochu smutní, pretože krátko pred koncom sme vyhrávali a nakoniec sme stratili dva body. Remíza je však úplne zaslúžená,“ rozhovoril sa skúsený 35-ročný stopér. SFM Senec dosiahol v siedmom stretnutí sezóny už piatu remízu. „Niektoré remízy mrzia, hlavne tie domáce. Verím, že poctivou robotou sa naštartujeme a začneme už konečne vyhrávať,“ dodal Peter Polgár.

Zdroj: denník Šport

 

MFK Zemplín doma prvýkrát zakopol

So Sencom sa rozišiel zmierlivo po remíze 2:2. Remíza je spravodlivá, v utorok čaká na lídra druhej ligy pohárový zápas proti Banskej Bystrici. V šlágri ôsmeho druholigového kola boli diváci na zaplnenom michalovskom futbalovom štadióne svedkami zaujímavého stretnutia, v ktorom domáci tím remizoval s ŠK SFM Senec 2:2. Zemplínčania tak prvýkrát v tejto sezóne doma nevyhrali.

Tréner seneckého tímu Mikuláš Radványi sa po zápase priznal, že pred stretnutím by bod bral, po ňom sa mu málil. „Šesť minút pred koncom sme viedli, víťazstvo sme mali na dosah, takže nie som spokojný. Stretnutie sa však divákom muselo páčiť, v krásnom prostredí sme dosiahli spravodlivú remízu. Škoda, že sme v zápase nedotiahli niektoré prečíslenia do úspešného konca. Záver niektorí moji hráči po taktickej stránke nezvládli,“ povedal po skončení duelu kormidelník hosťujúceho celku.

Michalovčania sa pripravovali hlavne na nebezpečné štandardné situácie súpera, no prvý gól dostali práve po nej. „Pri rohovom kope urobil chybu Krmpotič, ktorý nepokryl Polgára a ten vyrovnal. Pred druhým gólom zase nechal Vanák odcentrovať Hromkoviča, ktorý našiel Szarku a ten hlavou poslal hostí do vedenia. Prvýkrát doma v základe nastúpil Dargaj, ktorý nahradil zraneného Nohýnka, preto bolo v našej obrane viac nervozity. Bol to však kvalitný duel dvoch silných tímov, našťastie sme ho doviedli do nerozhodného stavu, keď sa v závere presadil fantasticky Kovaľ,“ uviedol domáci lodivod Vlastimil Petržela.

MFK Zemplín pokračuje v náročnom programe a už zajtra o 16.30 hod. na domácej pôde privíta v rámci 2. kola Slovenského pohára, ktorý sa po novom volá už Slovnaft cup, prvoligovú Duklu Banská Bystrica. „Máme opäť veľa zranených hráčov, proti Sencu nedohral ani Michal Škvarka. Chceme však potešiť našich fanúšikov dobrou hrou a pokúsime sa postúpiť do ďalšieho kola,“ dodal na záver michalovský tréner.

Zdroj: denník Korzár