MFK Zemplín doma iba remizoval so Sencom

2011-09-10 12:00:00

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali so Sencom 2:2, keď o góly sa postarali Ceesay a Kovaľ.

V šlágri 8. kola druhej futbalovej ligy zakopli futbalisti Michaloviec na domácej pôde, keď so SFM Senec iba remizovali 2:2. Za MFK Zemplín skórovali Ali Ceesay a Róbert Kovaľ. Ešte pred úvodným výkopom zápasu sa vedenie michalovského klubu slávnostne rozlúčilo s kanonierom Filipom Serečinom, ktorý prestúpil do MFK Ružomberok. Košickému odchovancovi poďakovali predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský a čestný prezident klubu Alexander Bugala. Potom prišla nastala smutnejšia chvíľka, a to minúta ticha za obete leteckého nešťastia v Rusku, pri ktorom zahynula takmer celá výprava hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavľ vrátane bývalého vynikajúceho slovenského reprezentanta Pavla Demitru.

Vstup do stretnutia vyšiel domácim na výbornú, pretože už v 8. minúte strelili prvý gól: Ruskovský z pravej strany odcentroval na Ceesaya a gambijský legionár zaznamenal hlavou premiérový gól v michalovskom drese. Hostia odpovedali strelou Mikuliča, ktorý však pálil nad Brudňakovu bránu. V 14. minúte to na opačnej strane skúšal aj Ruskovský, ale tiež vystrelil nad. V 23. minúte to z veľkej diaľky skúšal aj jeho spoluhráč Vanák, ale Matlák si s jeho pokusom poradil. Presne po polhodine hry zahrával trestný kop Hromkovič, ale hlavičku dlháňa Szarku chytil Brudňak. O dve minúty sa však Senec už radoval, po rohovom kope sa presadil voľný Polgár, ktorý vyrovnal na 1:1. Michalovčanmi tento gól otriasol a v 34. minúte Szarka po prihrávke Plichtu prestrelil domácu svätyňu.


V úvode druhého polčasu sa mohol opäť presadiť Ceesay, ale po centri z ľavej strany si loptu zle spracoval a zakončil slabo. V 54. minúte sa z 25 m do lopty oprel domáci Škvarka, ale jeho bombu krásne vyrazil Matlák. Senecký brankár bol v strehu aj o štyri minúty, keď dobre zasiahol proti mladému Kovaľovi. V 74. minúte hostia po druhýkrát udreli, Hromkovič odcentroval na zadnú žrď, kde číhal vysoký Szarka a hlavou upravil na 1:2. Zemplínčanov tento moment prebudil a v 82. minúte mal po centri striedajúceho Jakubča obrovskú príležitosť Škvarka, ale vo výhodnej pozícii netrafil loptu. O dve minúty sa už početné domáce obecenstvo radovalo z vyrovnania, keď sa v sklze presadil Kovaľ. Tlak MFK Zemplín narastal a o chvíľu nato po centri Kokočáka hlavou minul Matlákovu bránu Zonzon. Zo záverečného tlaku už michalovskí futbalisti nevyťažili nič, preto sa duel skončil nerozhodne.


MFK Zemplín Michalovce - ŠK SFM Senec 2:2 (1:1)

Góly: 8. A. Ceesay, 84. Kovaľ - 32. Polgár, 74. Szarka

ŽK: 36. M. Plichta (Senec)

Rozhodoval: Perašín - 2377 divákov.

MFK ZEMPLÍN: J. Brudňak - Waseem, Hottek, Dargaj, M. Vanák - Ruskovský, Škvarka (83. Zonzon), Krmpotič, Kovaľ, A. Ceesay (64. Jakubčo) - D. Kunca (81. Kokočák)

ŠK SFM: M. Matlák - Hromkovič, Karč, Polgár, Hlavatovič - Turčák (89. Čerňan), Bedecs (90+. Trajcsik), Chromý, Mikulič - Szarka, M. Plichta (70. Tomášek)

Ostatné výsledky 8. kola 2. futbalovej ligy:

Myjava - Lučenec 1:1 (1:0)

Dubnica nad Váhom - Dolný Kubín 0:0

Podbrezová - Ružomberok B 3:1 (1:0)

Rimavská Sobota - Moldava nad Bodvou 0:0

FC Petržalka - Liptovský Mikuláš 1:2 (1:0)