Na Žitnom ostrove sme nezabodovali

2015-11-20 12:00:00

Z Dunajskej Stredy sme sa vrátili s prázdnymi rukami, domácim sme podľahli 1:3. O náš čestný úspech sa postaral Dominik Kunca.

Futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce sa z Dunajskej Stredy vrátili bez bodového zisku. V piatkovom predohrávanom stretnutí 17. kola Fortuna ligy prehrali na pôde FK DAC 1904 rozdielom dvoch gólov 1:3 (0:2) a zaknihovali tak druhú porážku v rade.

V atraktívnom zápase padol otvárací gól už po siedmich minútach hry. Po prihrávke Pačindu sa cez dvojicu brániacich hráčov Koscelníka s Khubutiom presadil Szarka a druhý menovaný ho vo vlastnej šestnástke zastavil nedovolene. Nariadený pokutový kop bezpečne premenil Pačinda a domáci viedli. Za Michalovce mohol odpovedať v 18. minúte Kunca, ale po peknom centri Koscelníka skončila jeho strela iba v náručí brankára Tujvela. O štyri minúty nato bol veľmi blízko k navýšeniu domáceho vedenia Polievka, ale jeho nájazd skvele zneškodnil Kelemen. Skúsený gólman však v 25. minúte kapituloval druhýkrát, Polievka pekne prihral Szarkovi, ktorý si zasekol Khubutiu a presnou strelou upravil na 2:0. V 36. minúte nováčik znova chyboval v zadných radoch, lopty sa zmocnil Polievka a bombou z uhla tesne minul Kelemenovu svätyňu. V závere polčasu sa ešte snažil streliť kontaktný gól Mensah, ktorý sa svojim typickým spôsobom dostal až k zakončeniu, ale s jeho pokusom nemal Tujvel žiadne problémy.


Do druhého dejstva vstúpili hostia aktívnejšie, no bránu domáceho DAC sa im vážnejšie ohroziť nepodarilo. Naopak, Dunajská Streda zvýšila svoje vedenie, keď v 55. minúte využil veľkú chybu Khubutiu Szarka, ktorý zoči-voči Kelemenovi nezaváhal a strelil svoj druhý gól v zápase. Pre sympaticky hrajúcich Zemplínčanov to bol krutý výsledok, znížiť sa pokúšal Sedlák, ale z veľkej diaľky vystrelil nepresne. Štvrťhodinu pred koncom po centri Kuncu zakončoval z hranice šestnástky vedľa brány Danko, ale v 77. minúte sa už Michalovce radovali z čestného úspechu. Po narážačke s Hamuľakom nekompromisne skóroval Kunca a dal na 3:1. V samom závere televízneho súboja mohli domáce víťazstvo ešte prikrášliť Szarka a Ljubičič, ale hosťujúca defenzíva na čele s brankárom Kelemenom odolala.

FK DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 7. Pačinda (11 m), 25. a 55. Szarka - 77. D. Kunca

ŽK: 52. Polievka, 88. Davis - 6. Khubutia, 88. T. Sedlák, 90. Morlacchi

Rozhodoval: A. Somoláni - 3 001 divákov

FK DAC 1904: Tujvel - J. Brašeň, Ľ. Michalík, Kwin, Davis - Stephens (58. Sarr), B. Ľupták, Ljubičič, Pačinda - Szarka (90+. V. Horváth), Polievka (72. Pambou)

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Barroso - T. Sedlák - M. Koscelník (71. M. Hamuľak), S. Danko, Bayón (79. M. Bednár), D. Kunca - Mensah (89. Montero)

Tomislav Marič, tréner Dunajskej Stredy: "Bolo vidno, že do zápasu sme mali ťažší vstup. Posledný zápas sme prehrali v Trenčíne 1:4 a po ňom bolo ťažké pracovať dva týždne. Som spokojný s mojimi hráčmi, využili sme naše šance. Ale ideme ďalej, zápas nepatril medzi našich najlepších. Po kvalitnej regenerácií sa predstavíme v Podbrezovej."

František Šturma, tréner Michaloviec: "Do zápasu sme vstúpili aktívnejšie, ale prišla hlúpa penalta. Napriek tomu sme podali dobrý výkon. Som spokojný s predvedenou hrou. My sa učíme, každý zápas je pre nás školou. Gratulujem súperovi, vyhral, lebo bol v útoku efektívnejší."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (18. kolo)

Sobota 5. decembra o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (19. kolo)

 

Foto: fcdac.sk